Кремъл: Инцидентът със Сергей Скрипал не е официален въпрос между Москва и Лондон

Инцидентът с бившият полковник от руското разузнаване Сергей Скрипал не е официален въпрос между Москва и Лондон, заявиха от Кремъл. Не сме чували изявления от британски политици и официални лица, че Русия има отношение към този инцидент. Става дума само за информационни упражнения в британските средства за масова информация, които невинаги се отличават с обективност, каза Дмитрий Песков, прессекретар на президента Путин.

"Въпросният гражданин на Русия е работил за една от специалните служби на Великобритания. Инцидентът е станал на територията на Великобритания, така че по никакъв начин този въпрос не засяга Руската федерация и нейното ръководство".

Руският президент Владимир Путин от своя страна посъветва британците да изяснят позицията си за бившия агент на ГРУ Сергей Скрипал, преди да обсъдят въпроса с Москва, предаде Интерфакс.

По време на свое посещение в Краснодарския район, репортер на британска телевизия зададе пред Путин въпроса дали Русия е отговорна за отравянето на бившия двоен агент, случило се по-рано този месец. Като отговор държавният глава заяви: „Вие първо трябва да проучите нещата на място, и след това може да обсъдим въпроса“.

Сергей Скрипал и дъщеря му са в критично състояние в болница във Великобритания след отравяне с нервнопаралитично вещество. По-късно тази вечер британският премиер Тереза Мей ще направи изявление по случая.

Коментари

Задължително поле