Кремъл пренебрегва напразно обидите на САЩ

Руснаците така и не разбраха защо се появи „вражеският“ списък

Външната политика на САЩ се контролира от ционистките неоконсерватори

В акт на безумно нарастване на провокациите срещу Русия, Вашингтон изготви списък на 210 от най-висшите руски държавни служители и важни бизнесмени, които са наречени “гангстери”, “членове на бандата на Путин”, “заплаха”, “хора, които заслужават санкции” или каквото още там западните пресститутки обявиха за този списък. Този абсурден списък включва руския министър-председател, външния министър, министъра на отбраната, ръководителите на “Газпром”, “Роснефт” и “Росия банк”. С други думи, става ясно, че цялото политическо и предприемаческо ръководство на Русия е корумпирано.

Но руснаците, изглежда, не разбират целта на списъка. Говорителят на президента Дмитрий Песков каза, че властите смятат този списък за опит за намеса в избора на руския президент. Няма съмнение, че Вашингтон би желал да се намали обществената подкрепа за Путин, и че може да използва финансираните от Запад НПО, работещи в Русия, за подобряване на имиджа на американските марионетки. Въпреки това, малко вероятно е руският народ да е толкова глупав и да се хване на такъв трик.

Пред Вашингтонския списък стоят три цели:

1. Да се дискредитира дипломатическата дейност на Русия, като представят най-висшите руски ешелони за гангстери.

2. Да представи Русия като военна заплаха в светлината на смехотворното изказване на британския министър на отбраната, Гевин Уилямсън от 26 януари, че Русия възнамерява да “прекъсне инфраструктурата на Великобритания, и така наистина да причини смъртта на хиляди и хиляди и хиляди хора” и да се създаде “общ за страната хаос”.

3. Да превключи на вниманието на американци и европейци с предстоящото публикуване на доклада на Комисията по разузнаването на Камарата на представителите, в който е доказано, че скандал Russiagate е заговор между ФБР, Министерството на правосъдието на Обама и Националния комитет на Демократическата партия и е заговор срещу президента Тръмп. “Руския списък” на Вашингтон ще даде възможност на пресститутките да говорят за нещо друго, вместо за държавна измяна срещу президента на САЩ. Не очаквайте да чуете нищо от тези пресститутки, освен че докладът на Комисията за разузнаване на Камарата на представителите е опит да се снеме от Тръмп отговорността.

4. Напълно вероятно е този списък да има и четвърта цел. Така, че на Русия да се окаже натиск от Вашингтон, по искане на Израел, защото досега Русия не позволи на Израел да използва въоръжените сили на САЩ за създаване в Сирия и в Иран на същия хаос, който беше създаден в Ирак и Либия. Израел иска да дестабилизира Сирия и Иран, защото те подкрепят Хизбула, и това не позволява на Израел да завземат водоизточниците в южната част на Ливан. Законът за борба с противниците на Америка чрез санкции, в който се изисква изготвянето на списъка, е приет в Камарата на представителите и Сената с 517 гласа.

5. Обикновено такова, почти единодушно гласуване по външнополитически въпроси, е свързано с искане на израелското лоби.

Руските власти и руският народ трябва да разберат, че Вашингтон смята, че Русия е заплаха, защото Русия не е под пълния контрол на Вашингтон. Външната политика на САЩ се контролира от ционистките неоконсерватори. Тяхната идеология е идеологията на световното господство. Те не използват дипломация, а разчитат на дезинформация, заплахи и насилие. Следователно, няма да има американска дипломатическа линия, с която да могат да си взаимодействат с Путин и Лавров.

Путин, като отговорен политически лидер на велика държава, не реагира с провокация на провокацията. Той пренебрегва обидите и продължава да чака Западът да отрезвее. Но какво ще стане, ако Западът не отрезвее?

За да отрезвее Западът, трябва да се досети, че трябва да изхвърли ционистите неоконсерватори и/или да развали НАТО. За да се свалят неоконите, е необходимо да имаме конкурентен глас във външната политика, но този глас е много слаб, защото е потиснат от медиите, “изследователските организации” и университетите. За да бъде унищожено НАТО, е необходимо европейските политици да се откажат от подаръците на Вашингтон и от тези обещания за кариерното израстване, предоставени от Вашингтон.

Когато пиша тези редове, Атлантическият съвет събира своите членове и журналисти на дискусия с членовете на Атлантическия съвет бившия посланик Даниел Фрид и Андерс Асунд. Атлантическият съвет е неоконсервативна пропагандна агенция. И целта на “дискусията” е как по-нататък да се подкопаят американско-руските отношения.

Руските власти са изправени пред сложна ситуация. Външната политика на САЩ, а по този начин, и на целия западен свят, се контролира от хора, които са решени да представят Русия като най-застрашаващата в света. С дипломатически усилия Русия не е в състояние да направи каквото и да е, за да промени това. Русия не отговаря на провокации и се държи отговорно. Но крайна сметка тя насърчава Вашингтон да провокира все повече. В някакъв момент пасивността на Русия може да убеди неоконите, че могат успешно да атакуват Русия. Или постоянни провокации могат да убедят Русия, че страната е избрана за цел. И това ще накара Русия да предприеме превантивни действия.

Целият свят трябва да разбере, че заплахата от ядрена война, е присъща на политиката на Вашингтон спрямо Русия. И всеки човек в света трябва да разбере, че единствената заплаха, която Русия представлява, е заплаха за едностранните действия на САЩ, игнориращ интересите на другите страни.

*Пол Крейг Робъртс е доктор на икономическите науки, бивш министър на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън. Работи като редактор и журналист за Wall Street Journal, Businessweek и Scripps Howard News Service.

Коментари

Задължително поле