Утре откриват новите 24 км от магистрала „Струма“ между Кресна и Сандански (СНИМКИ)

Дигитална рецепта за успех Чудната история на Чудомир Моневски - от раздавач на туристически брошури до бизнес лидер за 2018 г.

Президентът Радев: Откриването на посолство на Йордания у нас ще укрепи връзките между двете държави

Президентът Радев: Йордания е перспективен партньор за разширяване на българския износ към региона на Близкия Изток

Шофьор блъсна столичен полицай и избяга, униформеният е в болница Извършителят се издирва, автомобилът му е открит изоставен в района на „Студентски град“

АПИ към шофьорите: На път само с автомобили, подготвени за зимни условия

Откриха сериозни нарушения в две столични психолаборатории

Цветан Цветанов: Няма община, която да не е получила целеви средства

Над 160 снегорина чистят пътищата в София

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Румен Овчаров: Целта на подновяването на енергийната стратегия на България е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми

Алекс Петканова закъса с педикюра

Китайски хакери проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС Откраднали данни за поддръжка на кораби и планове за ракети

Иван Христов и Андрей Арнаудов пред „Труд”: Чужди продуценти идват да черпят от нашия опит

Радосвет Радев: Страната ни е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света

КРИБ и Техническият университет засилват връзката между образованието и бизнеса

Ректорът на Технически университет-София проф. дтн Георги Михов и председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев подписаха рамково споразумение за стратегическо сътрудничество.

Чрез него те ще засилят връзката между образованието и бизнеса и ще организират повече съвместни проекти.

„Партньорството ще ни помогне да направим по-задълбочен анализ на процесите на пазара на труда, да осъвременим материалната база в университета и да адаптираме обучителните си програми според изискванията на компаниите за по-голяма ефективност на бъдещите им кадри.“, заяви ректорът на ТУ.

„Вие подготвяте кадрите, а ние ги назначаваме и развиваме и трябва да работим заедно в тази посока“, заяви Кирил Домусчиев, председателят на КРИБ, който е и възпитаник на Технически университет-София и допълни: „Имаме прекалено много юристи, икономисти и други професии, които са заляли пазара на труда, а без инженери България не е за никъде“.

И двамата обещаха, че ще развиват съвместни инициативи, свързани със свободни работни позиции и стажове за студенти на университета в компаниите – членове на КРИБ. Предвижда се и по-голяма активност на бизнеса в учебния процес на университета чрез участие на представители на КРИБ и нейни компании-членове в презентации пред студенти, лекции, семинари или други събития, организирани от Техническия университет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.