Кривозащитниците затъват в лъжи и позор

Крайно време е по примера на САЩ да се приеме закон, силно ограничаващ произвола на НПО-та

Председател на парламента - жена, вицепрезидент - жена, омбудсманка - жена, депутатки и министърки - жени. Представляват ярки доказателства за равните права и свободи, на които в родината се радват представителките на прекрасния и реално силния пол. И всички те ронят сълзи за насилваните, побийвани жени, особено за обрязваните в Йемен момичета! Не страдат за масово обрязваните момченца там и другаде по света. Макар операцията да е болезнена и да става без тяхно съгласие, което би трябвало да е непоносимо за преданите на джендъризма персони.

Не споменават в жалбите си жениците по родните селца, чести жертви на разбойнически нападения и разнообразно насилие, включително физическо и сексуално. Нито към унижените от мизерията и оскърбените от нехайствата на управниците изразяват съчувствие, не проявяват хъс да променят съдбата им. Поне да млъкнеха велможните дами с оглед безценния си имидж, щото той помръква, когато ги гледат хората редом с високообразовани грантаджийки и безсрамни непеошки лъжци, злобно грачещи срещу противниците на Истанбулската конвенция (ИК).

Възникват и едни много неприятни за овластените господа и госпожи въпроси. Онзи ден ли съзряха наличието у нас на „чудовищно насилие срещу жените“ или то съвсем отдавна се е появило? Ако е отдавна, защо едва сега омбудсманката алармира обществото и се зарадва на конвенцията? Защо чак сега вицепрезидентката оповести народа за тоз остро необходим документ, след като заяви, че отдавна работи върху него? Та той няма никакъв смисъл, ако не бъде последван от промени в редица закони, та да не би да целят с него просто хората у нас да станат по-добри!

Кривозащитниците затъват в лъжи и позор, не е място на политиците край тях. Но го правят, изглежда поели ангажименти, които не са могли да откажат. Насилието винаги е над по-слабите в обществото, никакво значение няма половата им принадлежност. Имаме в България конституция и закони, осъждащи и предвиждащи санкции за всякакви форми на насилие, имаме НК и НПК и хич не е нужна ИК за добавка или поправка. Ако такива се налагат, съществуват институции и механизми да ги сътворят и въведат, което е ставало неведнъж по други поводи.

Колко законодателни инициативи като депутати в защита на „чудовищно насилваните“ са имали Цецка Цачева, Илиана Йотова, Мая Манолова, Цвета Караянчева и другите борци и боркини за налагането на ИК? Николко май, не са забелязвали тогава такава нужда. Значи изпълняват външна поръчка и сега са в очакване на Инструкция за прилагане на ИК от Брюксел, съпроводена със списък от правилните за целта закони и поднормативни актове.

Та в качеството си на трансмисия на чужда воля парламентаристите да ги вкарат за прилагане, въпреки очевидната им вредност за българите и държавата. И е ясно какво ще им предпишат да узаконят във връзка с конвенцията. Да се причисли към „словото на омразата“ и преследва всяко несъгласие с Онези ценности в частта за джендъризма и ЛГБТ слободията. Младежи от ВМРО съобщават за вече създадено в Софийския университет „Студентско общество за равенство“, поставило си за цел да реагира при случаи на хомофобия и трансфобия, своеобразна тайна ЛГБТ - полиция.

Да се изградят подслони и да се дава разрешително за пребиваване на чужденки отвсякъде, обявили се за жертви на дискриминация или домашно насилие. Дъблинските договорености и механизмът за приемане на „бежанци“ зациклиха тежко, Вашингтон и Брюксел опитват с ИК да им вдъхнат нова енергия.

Да се сложат на държавна хранилка всички НПО, имащи някакво отношение към каквито и да било права, бранещи каквито и да са потенциални обекти на каквото и да е насилие. Много такива са петимни обилно да се хранят във вид на джендърмерия покрай ЛГБТ общността. И заедно в единен строй да атакуват „популизма“, да фучат недосегаеми по улици и мегдани в изпълнение на външни подривни политически и икономически поръчки.

Непеошките и грантаджийски наглеци и майкопродавци са шепа хищни хорица в многобройни мижави организацийки, но и сега често се оказват по-силни от общественото мнение, от държавните и политическите институции. Само защото получават явна и тайна външна подкрепа, но и защото туземната политическа „класа“ обикновено играе на тяхна страна. От страх, от продажност и нехайство към народните дела и формалните си отговорности.

За каква демокрация говорим, щом неизбираните от никого и финансирани от чужди централи НПО-та тежат повече от дошлите в резултат уж на честни избори властимащи! Евродепутатите пък са напълно отчуждени от българите и като първи носители на Ония ценности го играят по-големи светци от Сорос и по-ревностни бойци за свободите на извратенящината от западните й апологети. Крайно време е по примера на „водещата демокрация“ САЩ да се приеме закон, силно ограничаващ произвола на НПО-та.

А кои са противниците на ИК? Според Светия синод, ИК поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото тя съдържа ново разбиране за човека - човекът като самовластен господар, човекът без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си. Което отваря широко вратите към морален разпад, неизбежно води до психофизическото унищожение на човека - до духовната смърт. Против въвеждането на нестандартни определения за пол се обяви и мюфтията Мустафа Хаджи.

Всички сме против насилието срещу жени и деца, но защитата трябва да става не с конвенции със съмнително съдържание и нездрав смисъл, и с много „подводни камъни", налагани с брутален натиск отвън, заявиха група български академици в обръщение към президента, председателя на НС, премиера и политическите партии. Редица други авторитетни и отговорни към народа учени и общественици се обявиха срещу ИК и в защита на традиционните ценности, почиващи върху хилядолетното ни историческо и културно развитие.

Президентът Румен Радев, макар и някак аеродинамично, посочи, че конвенцията се използвала за отвличане на вниманието и призова управляващите за разум, тъй като не сега е моментът за ратификацията й. Според него има по-болни теми като бедност, корупция и демографска катастрофа. „ИК разделя и взривява обществото, зад нея прозира една друга идеология и трябва наистина обществото да се произнесе за нея".

БСП поиска спиране на дебатите за ИК и взимане на решение след провеждане на референдум. Едва ли ГЕРБ ще го допусне, ударът върху джендъризма и Ония ценности би бил твърде тежък, от посолствата няма да одобрят. По-скоро депутатите ще провалят приемането на документа чрез недостиг на гласове за подкрепата му в НС. От ДПС се спотайват, но е трудно да си представим как ще гласуват за ИК в този й вид.

На този етап законопроектът беше отхвърлен в парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорт. В комисията по правни въпроси дори не успя да влезе в дневния ред, това е показателно за нагласите на депутатите от „Обединени патриоти“ и „Воля“. След разглеждането му в комисията по правата на човека и вероизповеданията ще стане ясно дали ГЕРБ ще получи подкрепа при гласуването от ДПС, или безпомощно ще вдигне рамене пред евробонзите в НДК. Вече инкасираха доста неприятности с конвенцията, поне да спрат дотук.

Коментари

Задължително поле