„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Депутатите „закрили” 1000 кметства Променят закон „на пожар”, за да узаконят местната власт

Голям пожар край летище София (ВИДЕО) Няма опасност за хората и аеропорта, съобщават от пожарната

Питбул нахапа жестоко млад мъж във Варна

„Кризисни“ туристи вдигнаха оборота на градските хотели във Варна

Неочакван ръст на гостите в най-мъртвия месец от годината – януари, отчитат големите градски хотели във Варна. Покрай снежната виелица, която затвори пътищата и летището на Богоявление, в част от обектите за 2-3 дни били наети всички стаи.

„Средно за месеца ще отчетем 50% заетост на базите при малко под 40% минали години“, прогнозира пред „Труд“ Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

„Кризисните“ гости били хванати в снежния капан българи с автомобили, както и чужденци от различни националности, върнати от летището. За да ги обслужат, хотелиерите създали стройна организация за извозване на персонала и дори за снабдяване с храни и напитки, тъй като за ден-два са били нарушени нормалните графици за доставка на продукти. „Помогнахме на хората да преодолеят стреса и да се насладят на неочакваната кратка ваканция“, обобщи Косев. Според него тази година ще е пикова за хотелите и ресторантите във Варна, тъй като градът е Европейска младежка столица 2017. Първите три събития, свързани със социалните иновации и младежката заетост, ще доведат още в края на следващата седмица повече от 150 гости от страната и чужбина. От бранша прогнозират лек ръст на цените в градските хотели през лятото, обзвързан и с повишение на заплатите на работещите в сектора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.