„Крийд 2“ с опит за кино нокаут

Долф Лунгред отново играе Иван Драго

Слай продуцира и пише сценария

“Крийд 2” е най-голямата и очаквана филмова премиера на седмицата. Преди няколко години първият филм, озаглавен “Крийд: Сърце на шампион” беше успешен опит за продължаване на сагата за “Роки” като този път в центъра бе поставен сина на Аполо Крийд, а ветерана Балбоа беше негов ментор. Сега срещу сина на Аполо се изправя Виктор Драго - син на легендарния Иван Драго, изигран от Долф Лундгрен в “Роки IV”.

53_3

В ролята на Виктор Драго е румънският боксьор Флориан Мунтеану, а “шведската стомана” Долф Лундгрен се завръща като “Сибирския експрес” Иван Драго, заедно със Силвестър Сталоун като Роки и Майкъл Б. Джордън като младия Крийд. Събирането на Слай и Лундгрен със сигурност е събитие за феновете на осемдесетарските и деветдесетарските класически екшън тупалки.

Сценарист на “Creed 2” е Чео Ходари Кокър (”Luke Cage”), а режисьор е Стивън Кейпъл джуниър (”The Land”). Той заменя Райън Куглър, който беше твърде зает с “Черната пантера” и тук е в ролята само на изпълнителен продуцент. Слай продуцира и пише сценария. В ролите освен Майкъл Б. Джордън, Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен и Флориан Мунтеану, ще видим още и Теса Томпсън, която се завръща като Бианка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино