На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Криминалисти от Горна Оряховица спипаха ало измамници

Криминалисти от Горна Оряховица разкриха телефонна измама  по схемата „пари за лечение на близък” . При извършеното  разследване е установено, че на 24 август по обяд на домашен и мобилен телефон на 72-годишна жена от железничарския град  са получени множество телефонни обаждания от непознати. Мошениците се представяли пред бабата като нейната дъщерята  и като лекари. Двамата измамници си преправяли гласовете като женски и се назовали пред старицата като д-р Христов и д-р Николов.

Мнимите медици обяснили на жената, че дъщеря й е тежко болна от свински грип. За да бъде спасен живота й  спешно трябвало да се закупят 4 ваксини, на стойност 1380 лева всяка. В последствие възрастната жена предала на непознат мъж всичките си налични пари, които възлизали на 1500 лева. Малко след това разбрала, че е станала жертва на престъпление и уведомила полицията.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия, криминалистите разкрили, че 25-годишния Иван  И. от град Левски е  разговориял с потърпевшата от името на дъщерята и лекар, а след това се е срещнал с жената и е взел парите. В някои от разговорите участие е взел и 33-годишният му братовчет Милан М. от Горна Оряховица, който е известен на полицията и осъждан.

Оказало се още, че същия ден двамата роднини провели близо стотина разговора на произволно избрани телефони, но само баба Денка от Горна Оряховица паднала в клопката им. След като били арестувани, те обещали, че ще върнат на старицата  плячката, която свили от нея.
Двамата са били задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. След доклад на материалите в прокуратурата те са привлечени в качеството на обвиняеми. Работата по случая продължава.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.