Дуейн Джонсън „Скалата“ се ожени

Дете и младеж са в болница след катастрофа

Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Кристалина Георгиева: Бежанската вълна е като цунами, което може да ни удари

„Бежанската вълна в този свят, който се тресе от конфликти и природни бедствия, е по-мощна, тя е като бавно движещо се цунами. Ако не предприемем мерки на хората там, където те са, това цунами неизбежно ще ни удари и нас в Европа“. Това каза заместник-председателят на ЕК Кристалина Георгиева пред БНТ.

Според Георгиева проблемът с бежанците може да бъде решен най-вече на мястото, където е възникнал и за това са отпуснати повече средства.

„За нас като европейци е много по-лесно да им помогнем там, отколкото да им помагаме тук. Тук е по-скъпо с пъти – 5, 6, ние в Европа виждаме, че не сме готови, не ни е лесно да приемаме хора, които са с друга култура и рискът, че Европа може да се окаже затворена, става все по-голям. Ние трябва да си помислим за устойчивото влизане на хора не само на пазара на труда, но и в обществото, което ги приема“, поясни Геогиева.

Заместник-председателят на ЕК коментира също решението за „Брекзит“ във Великобритания.

„Референдумът във Великобритания, който доведе до така наречения „Брекзит“ доказа реалност, която е различна от тази с която сме свикнали и, за която не сме готови“. Тя обясни, че младите и тяхната адаптивност не са били достатъчни да се справят с консерватизма и страховете на по-възрастното население на Великобритания.

„Има и позитив от Референдума, а той е – отрезвяването в Европа“, казва Кристалина Георгиева. Масово хората днес казват: „А, бе хубав-лош с Европейския съюз е по-добре, отколкото без него. Във Финландия, в Германия, в Дания с 10-12% скочи подкрепата за Европейския съюз.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Г-жо Кристалина сигурно знаете, че болшинството от тези хора по смисъла на закона не са БЕЖАНЦИ, а просто нарушители на ЗАКОНА€

  2. Таз евроатлантическа пача не обясняваше ли преди година точно обратното? Или ся за герб говедата гради президентски имидж?

  3. Българските граждани нямаме нужда от констатации, направени от скъпо платени чиновници. Имаме нужда от ДЪРЖАВНИЦИ, които знаят и могат да защитят националните интереси! А не от 200 измислени партии, неподготвени депутати и еврочиновници, които повтарят шаблонни фрази, отдават небето под наем, разпродават де що остана от „омразния“ социализъм.

  4. Тая няма и понятие !! Започва стрелба по границата ни по всичко, което иска да мине без или с документи и въпроса е решен. Тези които искат да влязат и имат документи може, след проверка на официалните места за влизане . /пример – Саудитска Арабия/

  5. Ционистката свиня сталинка да оди на макя си у гъзо в еврейската кочина израел.

  6. (кри) Сталинка да друсне едно хоро насред Брюксел за здравето на мигрантите, за берекет и демографското ни „оправяне“ от мюсюлманската сган, че и да ни изпее отново приспивната песен за т. нар. „евро-атлантически ценности“…

  7. криСталинка преди време ни убеждаваше „да ги приемем бежанците с отворени обятия и с тях ще си решим демографския проблем“!!! Що „обърна палачинката“, ма соросова слугиньо???? И кога ще си кажеш за какви дела те награди Сорос????

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.