Кристин Барански става известна едва на 43

Една от главните роли в сериала „Добрата съпруга” се изпълнява от актрисата Ктистин Барански. Сред предците на звездата има не само американци, но и поляци, евреи и представители на други националности. Тя е родена в щата Бъфало през 1952 година. Кристин Барански идва от артистично семейство – нейните баба и дядо по бащина линия са театрални актьори, но родители й са обикновени хора.

Никой не предполага, че Кристин ще свърже живота си с големия екран. Напротив, от нея се очаква да изгради кариера на певица, тъй като има красив глас. През тийнейджърските години посещава уроци по пеене, но бързо разбира, че музикалната сцена не е за нея.

След като се дипломира, Кристин Барански,въпреки срамежливостта си, вече мечтае за кариера на актриса, вдъхновена от примера на своите предци. За да постигне целта си, става студентка в театрална школа. Семейството й не е в състояние да плаща за образованието й, но упоритата работа помогна на Кристин да спечели стипендия.

Нейният звезден час е в пиесата Real Things, в която си партнира с известния Джереми Юрънс. Играта на младата актриса получава положителни рецензии на критиците и тя е удостоена с почетната награда "Тони".

В света на киното Кристин Барански има късмет значително по-малко. Първата й роля е в комедията "Супа за един", тогава тя е на 30. Следват епизодични роли в други филмови проекти и сериали, които също не правят актрисата звезда.

Барански не се притеснява много от липсата на роли в киното, защото е постоянно ангажирана в театрални продукции. Едва на 43 години получава роля, благодарение на която за нея започва да се говори по целия свят. Кристин Барански участва в комедийния сериал "Сибил", където главната роля се изпълнява от Сибил Шепърд. Барански играе ролята на една от приятелките на Сибил - Мариан, която страда от алкохолизъм.

Всички актьори, участващи в шоуто, след края на първия сезон стават световно известни, включително Кристин Барански. За играта си тя получава дори престижна награда "Еми".

През 1983 година Кристин се запознава с колегата си Матю Колс и почти веднага сключват брак. Той може да се види в известния трилър "Островът на прокълнатите", в който има второстепенна роля. Двойката има две деца - Изабел и Лили. През 2014 г. съпругът на Кристин почина.

И макар Кристин често да се появява в различни сериали и филми, тя забранява на децата си да гледат телевизия. Обяснява го с нежеланието си да навреди на психиката им с отрицателната информация, която изтича от "кутията" и с желанието си да спаси дъщерите си от преждевременно израстване. Сега Изабел и Лили са вече пораснали млади дами, а едната от тях успя дори да направи актрисата баба, като й роди внуче.

Коментари

Задължително поле