Крум Зарков: Още днес правителството трябва да каже, че не приема сделката на ЧЕЗ

„Правителството трябва още днес да даде ясен знак, че не приема сделката на ЧЕЗ, а не да търсят зад нея теории на конспирациите и сценаристи, защото не е БСП тази, която стои зад Гинка Върбакова. Не БСП дава гаранции за тази сделка, и не е БСП свързана с офшорни фирми, които искат да завземат една трета от електроснабдяването в България.” Това каза пред Нова ТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков.

Той препоръча на ГЕРБ да оставят политиканстването след спирането на сделката. „Ако сделката се случи, фирмата която купува ЧЕЗ ще задлъжнее с 500 млн. Има два сценария за покриването на тази сума- или ще идат на гърба на потребителите, или това предприятие ще фалира, с последиците, които ще доведе това за 3 милиона българи”, уточни Крум Зарков.

Той припомни, че когато в началото на годината у нас беше чешкият премиер, беше обявено, че една от темите, които той ще обсъжда с българския си колега е - ЧЕЗ. След срещата на двамата премиери, обаче, е нямало никаква информация по темата. „БСП реагира веднага след като ЧЕЗ излезе с прессъобщение, че е избрало за купувач фирмата „Инерком”. Премиерът на Чехия каза, че е шокиран, а нашият заговори за конспирации и сваляне от власт. В момента, ключовият въпрос е, ще я има, или не, тази сделка”, категоричен бе Зарков.

Коментари

Задължително поле