Крум Зарков: 20 лева увеличение на пенсиите не е решение

"Увеличението с 20 лева на пенсиите не е решение. То е в преизчисляване на всички пенсии, което не се е случвало от 2008 година. Нищо не се променя с това увеличение, а и създава чувство на равнопоставеност. Депутатската заплата се преизчислява на всеки 3 месеца, пенсиите не са от 10 години. Това трябва да се промени и ние ще го предложим.", каза едно от младите лица в левицата Крум Зарков, зам.-председател на парламентарната група на "БСП за България" в пред БНТ.

"Не ни е отнела демокрацията Бузлуджа, тя е държавна собственост в следствие на закон. Въпросът е какво се случва с него, след като е държавна собственост. За сега 10-годишен период ни удовлетворява. Спешно трябва да се предотвратим разрухата. Ще започнем дарителска кампания и идейна програма.", коментира Зарков.

За ограничаването на плащането в брой, което беше гласувано тази седмица, той заяви, че тази сума не е много обоснована.

Крум Зарков: "Трябва да се каже защо е толкова. Банките няма да са недоволни от тази мярка, въпросът е дали ние хората ще сме доволни. Ако това ще доведе до намаляване на сивата икономика, която е убийствена, защо не.", обясни Крум Зарков.

След националния съвет на БСП за промени в изборния кодекс той потвърди предложението 120 депутати да се избират мажоритарно и 120 пропорционално.

"Няма условия за това нещо за сега. Цифрата 240 не е фетиш. Хубаво е и трябва да има референдуми, но трябва да си вземем уроците. Когато решим да идем, нека да участваме, да говорим, за да знам, че взетото решение отговаря на реалната воля за някаква промяна, след което да я спазваме. Сега се използва като политическа пиратка.", каза още зам.-председател на парламентарната група на БСП.

"В парламента е по-трудно, отколкото очаквах. Някои се чудят някои ми се радват. Един ден си казвам има смисъл, друг ден се чудя с какво се захващам", каза още един от най-младите депутати и призна, че за вот на недоверие трябва да изтекат 100 дни. Зарков говори, че наистина има идея и от есента да излъчват собствена телевизия на партията БСП ТВ.

"Има необходимост от форум на свободното слово. Уверен съм, че ще имаме телевизия.", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България