Крути мерки в Словакия заради „Левски“ (СНИМКИ)

Българските запалянковци вече са освободени от полицията

Ружомберок – Полицията в Словакия взе крути мерки срещу феновете на „Левски“. Снощи „сините“ привърженици бяха атакувани от ултраси на полския „Краковия“ и холандския гранд „Аякс“. Над 80 бяха арестуваните в столицата на Словакия, 45 от които българи. Те обаче бяха освободени часове по-късно, след като стана ясно, че феновете на родния гранд са били жертва, а не инициатор на грозните сцени. Кадрите от мелето обаче набързо обиколиха световните агенции.

В Ружомберок, градът домакин на срещата между двата тима от Лига Европа, са взели превантивни мерки, за да не се стига до нови ексцесии. От словашката медия "Дейли Мейл" разкриха, че подобни мерки за сигурност не са взимани дори, когато в града гостува английският „Евертън“ през 2017 година.

"Много сериозна организация има в страната, а и самия град - коментира пред "Труд" журналист на медията. - Знаем за темпераментната публика на българите. На стадиона ще има стюарди и представители на градската полиция, но извън съоръжението ще са разположени стотици униформени от спецчастите. Иначе феновете на „Ружомберок“ са спокойни, няма как да създадат враждебно настроение на стадиона.

Междувременно, от външно министерство съобщихам, че българите вече са освободени от полицията. "Всички български граждани, задържани в Братислава снощи, са освободени от ареста след съдействието на посолството ни в Словакия. Те ще могат да присъстват на мача, който ще се проведе довечера", се казва в информацията.

В иначе спокойния иначе град стигнаха дори по-далеч в името на опазването на реда. Част от заведенията предпочетоха да затворят врати още в деня преди срещата. Улиците на Ружомберок пък останаха полупразни в сряда вечер. А през цялото денонощие патрулираше полицейски екип по централните улици на 30-хилядното градче.

Коментари

Задължително поле