Крушарски: Не съм герой, а обикновен човек, умеещ да работи и да се весели

Христо Крушарски записа името си в историята на „Локомотив“ (Пловдив) като първият собственик на клуба, донесъл Купата на България. Освен това под негово ръководство „смърфовете“ прекъснаха 15-годишна пауза без трофей. Бизнесменът пое управлението на „смърфовете“ в края на 2015 година и за краткото време успя да обогати витрината на „черно-белите“ и да върне отбора в евротурнирите.

- Г-н Крушарски, как минаха празненствата?

- Те продължават. Бяха цяла нощ, ще има и тази. Аз откарах до сутринта, после отидох да работя, а отборът да почива. Тази вечер пак ще се включа пак, после пак отивам да работя. От сън спомени няма. Ще се съберем и в центъра в Пловдив от 18.00 часа (б.а снощи), но какво точно е предвидено, ще ви излъжа.

- В кръга на шегата оцеля ли купата след тази нощ?

- Как няма да оцелее, тя е направена от челик, не от пластмаса. Здрава е, въпреки че бе в ръцете на много фенове. Целият сектор „Г“ на националния стадион „Васил Левски“ се пренесе на „Лаута“, където празненствата продължиха около 3 часа, имаше и заря. После отидохме на дискотека.

- Колко още ще продължат тържествата?

- Е, свършват, свършват. Ще ходим на ресторант довечера (б.а снощи), поканиха ме, за да платя сметката. После пак на дискотека, но след това приключват. Това не е латиноамериканска фиеста.

- Разговаряхте ли с някого от големия съперник след триумфа?

- Звънели са ми от „Ботев“ след мача, но от еуфория си захвърлих телефона и видях, че имам пропуснати повиквания чак през нощта.

- У нас обичаме често да минаваме от едната в другата крайност, както се казва от „осанна“ до „разпни го“ - при вас забелязва ли се вече това, след като толкова дълго време бяхте отричан от феновете на тима?

- Аз не съм герой, а обикновен човек, който умее да работи и да се весели. В крайна сметка човек трябва да се смее, иначе става злобен и отмъстителен. А аз отмъщение не търся.

- Определено имате чувство за хумор. Шегата ви с Венцеслав Стефанов отпреди 2-3 седмици бе добра. В родния футбол липсват такива моменти, защото повечето се вземат твърде насериозно...

- Аз не се вземам насериозно, а и това не беше шега. Венци Стефанов ме покани да свиря мача и аз се появих по екип. Не ме допуснаха обаче, защото не съм покрил теста на Купър и съм на възраст. Но съдийската бригада доста се стресна като ме видя така. Не знам откъде намериха този гипс на стадиона. Иначе с най-голямо удоволствие щях да свиря срещата.

- Този триумф гарантира ли нов договор на Бруно Акрапович? Има ли разговори на тази тема?

- Това съм го казал вече. Дори моето място не е гарантирано. Бруно Акрапович има още шест месеца договор.

- Кой стадион е заявил клубът за участие в евротурнирите?

- Това не мога да ви кажа. Има си хора в клуба за тези неща, но вариантите не са много – националния стадион „Васил Левски“, Бургас и Разград. Другата опция е Букурещ, но това не е нормално. Въпросът е какво правим, ако влезем в групите на Лига Европа? Премиерът Бойко Борисов каза, че трябва да се строят стадиони. Такова предложение не съм чувал от 30 години. Трябва да се действа.

- А има ли развитие по темата за нов стадион в Пловдив? „Локомотив“ и „Ботев“ изглеждат обединени в тази кауза?

- Ще видим докога ще продължи това обединение. Трябва да се работи по този въпрос всеки ден, да се действа, да се инициират срещи. Ако държавата не се намеси, който и да бърка в тигана, той ще остане празен. Какво е за една държава 30-40 млн. лева? Аз мога да гарантирам, че ако се отпуснат средства, един лев няма да бъде отклонен.

- Работите ли вече по селекцията за лятото?

- Нали събрах екип от 150 човека, чакам да видя какви играчи ще предложат. Засега обаче само „заспали чувства“. Текучество няма да има, не гоним количество. Ще се опитаме да вземем двама класни футболисти, ако не, ще продължим да работим в сегашния си вид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ