Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Изборите в Русия: Странни птици има сред осемте кандидати

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Властите в Албания издирват двама българи, част от банда за фалшиви документи

25 000 руснаци може да гласуват у нас за президент Бюфет с деликатеси ще има в секцията на посолството в София

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

ТЕЦ “Бобов дол” спря работа напълно

Кръгла маса на ГЕРБ във Варна за икономика, енергетика и еврофондове

В следващото десетилетие данъците не трябва да се пипат, защото бизнесът има нужда да диша и да се развива. Това каза по време на кръгла маса във Варна-„Икономика, енергетика и еврофондове” бившият вицепремиер и водач на листата в Габрово Томислав Дончев. Приоритет на приоритетите трябва да е растежът. 3,5 на сто икономически растеж е чудесен показател, но за Дания и Германия. България има задача да догонва, затова растежът трябва да е двоен – 7 %.

Последните години се постигна повече производство, повече експорт, събудено вътрешно потребление, разгърна тезата си Дончев. Според него е грешка, че пътят към благосъстоянието е свързан с друг вид държавно преразпределение. „Разпределението на парите през държавата не генерира богатство. Единственият вариант да бъдем по-богати, е да произвеждаме повече”, категоричен е бившият вицепремиер. Той посочи, че е дошло време за радикална административна реформа. И допълни, че позицията на екипа от юристи, който работи в тази посока е, че това ще отнеме 5 – 6 месеца.

„С който и предприемач да разговарям, се оплаква или от липсата на адекватна пътна връзка, или от проблема с човешкия ресурс. Говорим за работници. Тук основен проблем е началният курс на обучение. Защо пропускаме факта, че един немалък процент от децата не стигат до средния курс?!“, зададе риторичен въпрос Томислав Дончев. И очерта разписаният в управленската програма на ГЕРБ приоритет, че ако е необходимо с държавна принуда, децата трябва да се стимулират да ходят на училище. В противен случай – семействата им ще бъдат лишавани от социални помощи. Той бе категоричен, че трябва да бъде възстановено достойнството но учителската професия.

Томислав Дончев засегна и следния абсурд в здравеопазването,за което през последното десетилетие са се утроили парите, но не се е подобрило.Това е сериозен симптом за нереформирана система, от която изтичат парите, посочи той.
Бизнесът ще получи подкрепа за своите проекти чрез Фонд за градско развитие за Северна България по линия на ОП”Региони в растеж”, като стартовият капитал е 100 млн.лева, каза водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова.Тя посочи, че това са средства за безлихвено и нисколихвено дългосрочно кредитиране за проекти, инициирани от бизнеса, в това число и за публично-частно партньорство.

Европейското финансиране ще позволи да се разгърнат най-различни проекти – за търговски площи, паркинги на няколко нива, спортни обекти, аквапаркове, кино зали и др.
Кметът и областен лидер Иван Портних коментира, че през последните 2- 2,5 години над 300 млн. лв. инвестиции са влезли в града. „Тази година общинският бюджет достигна 270 млн. лв. Комбиниран със 150 млн. по линия на европейските проекти и програми, средствата за Варна са 420 млн. лв. Това ще позволи ударното темпо, което наложихме, да се ускори, увери той представителите на бизнеса в града.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.