На 22 август 2019 да почерпят

Плоскост от новострояща се сграда падна и удари човек в столицата

Брекзит без сделка е все по-вероятен Меркел против преразглеждане на споразумението

Повдигнаха обвинения на мъжа, който откърти ограничителите по ул. „Граф Игнатиев“

Адските жеги ни връхлитат по-често Данните на програмата на ЕС “Коперник” показват трайно затопляне

Путин: Русия ще разработва ракети със среден и малък обсег

Левицата в Италия иска да прави правителство Президентът започна консултации след оставката на премиера

Огън по глиганите изкомандва министър Танева Ще има норма за отстрел, миграцията пречи на преброяването

Борис Джонсън и Ангела Меркел обсъждат сделката за Брекзит

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Културното министерство инспектира рушащата се църква „Свети Георги“

Инспектори от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ към Министерството на културата, съвместно с представители на община Калояново, извършиха на място проверка на случая с църквата „Свети Георги“ в пловдивското село Черноземен, навесът на която наскоро се самосрути, предадоха от пресцентъра на министерството.

Черквата е паметник на културата с историческо значение, тя е градена в средата на 19 век. Преди три години Министерството на културата е съгласувало проект за възстановяване, реставрация и консервация на черквата „Свети Георги“ в село Черноземен.

След края на проверката бяха дадени и конкретни указания и предписания за последващи действия, като най-напред трябва да бъдат почистени останките от срутилия се дървен навес пред входа на църквата „Свети Георги“ в с. Черноземен. От Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ в препоръчаха да бъдат изготвени и нова техническа експертиза на състоянието на строителната конструкция на храма „Св. Георги“, както и нова експертиза на състоянието на художествените ценности вътре в самата черква.

На основата на резултатите от тези две нови експертизи ще е необходимо да бъде преработен и актуализиран съществуващият проект за възстановяване, реставрация и консервация на църквата в с. Черноземен, категорични са проверяващите от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ към Министерството на културата.

Проверяващите от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ дадоха предписание да се изготви и проект за временно аварийно укрепване и обезопасяване на църквата „Св. Георги“, който трябва да бъде реализиран в срок до 3 месеца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.