Купуваме летни ваканции у нас с 40 на сто намаление

По-големи от традиционните намаления за летни ваканции у нас предлагат родните хотелиери.

Отстъпките са по-високи спрямо предходната година заради притесненията от фалита на “Томас Кук”

Индивидуалните туристи се увеличават двойно за година

С до 40 на сто по-евтино се продават летните ваканции у нас до края на януари. Традиционните ранни записвания през тази година са с по-големи отстъпки, спрямо предходната, разказаха хотелиери и туроператори. Причината е в притеснението на бизнеса, че сред фалита на “Томас Кук” няма друг голям играч в сектора, който да успее да запълни освободените места, обясниха от бранша. Към момента записванията не са обнадеждаващи и затова хотелиерите масово увеличават отстъпките. Докато през миналата година морска ваканция у нас можеше да се купи средно с 30 на сто отстъпка, сега намаленията масово достигат до 40 на сто, обясниха от бизнеса. И подчертаха, че през последната седмица голяма част от родните хотели са увеличили първоначалните промоции с допълнителни 5-10 процента, за да си гарантират достатъчно гости за летния сезон.

В същото време базисните цени на летните морски ваканции у нас остават непроменени и няма увеличение на стойността на офертите, обясниха от сектора.

Петзвездните хотели и тези, които традиционно са по-търсени заради високото качество на предлаганите услуги засега продължават да държат цени и предлагат намаления до 15-20 на сто. Докато по-нискокатегорийните места за настаняване предпочитат отсега да намерят клиенти и залагат на по-големи отстъпки в ранните резервации.

Тенденция е и по-изгодните намаления да се предлагат в момента от по-големите родни морски курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци, в които легловата база е по-голяма и съответно по-трудна за реализиране, категорични са туроператори. Докато хотелиерите в курорти като Балчик и Обзор, които традиционно продават почивки в последната минута и не разчитат основно на ранни записвания, продължават да държат традиционните за този период намаления от до 25-30 на сто.

Друга тенденция, която отчитат от сектора, е двойното увеличение на крайните индивидуални туристи, които предпочитат да резервират директно онлайн през сайта на избрания хотел вместо да разчитат на услугите на посредници.

Коментари

Задължително поле