Купуват онлайн и маршрутни карти

Превозвачите вече могат да закупят онлайн и маршрутна карта от сайта на Националното тол управление bgtoll.bg, съобщиха от пътната агенция. При тази тол услуга превозвачите плащат предварително за изминаването на точно определен маршрут като посочват начална и крайна точка, както и до четири междинни локации по желание.

Необходимо е да се посочат още максималното натоварване на превозното средство, емисионния му клас, броя оси и регистрационния му номер, уточняват от ведомството. След коректно въвеждане на данните, системата предоставя на водача подробна информация за платените участъци от пътя и дължимата такса. Превозвачът има 24 часа от часа на активирането на маршрутната карта, за да измине предварително определеното разстояние като следва строго маркираните точки.

Задължително се спазва и предварително обявената посока на движение. Услугата може да се плати и онлайн като собствениците на камиони и автобуси трябва да са сигурни, че са въвели правилно данните преди да заплатят, припомнят от агенцията.

Коментари

Задължително поле