Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард

Български ало измамник завлече с 20 000 евро грък

Марешки превръща Пощенската палата във Варна в хотел

Заловиха младежи, крали гориво от пътно-строителна машина Злосторниците признали за деянието

Прибраха в психиатрия агресивен мъж Софиянецът буйствал в жилище и срещу полицаи в Свищов

Галина Георгиева е избрана за член на СЕМ от квотата на Народното събрание

Росен Бъчваров: Пробойната в системата на НАП вече е запушена

Гордън Рамзи отслабнал с 25 кг, след като спрял млечните продукти

Боил Банов: Ремонтът на Ларгото ще струва около 10 000 лева

Валери Симеонов: От НФСБ сме против машинното и електронното гласуване

Гладен човек с пет букви?

Музеят в Търново отбелязва 182 години от рождението на Васил Левски Показват изложба с документи и вещи на Апостола

Убиецът Полфрийман иска предсрочно освобождаване

Урсула фон дер Лайен: Впечатленията ми от българите са перфектни

Явор Колев, ГДБОП: Има задържан за хакерските атаки срещу НАП Заподозреният не е руски гражданин, обясни шефът на отдел „Киберпрестъпност”

Куп нови специалности разкриват в Пловдивския университет

Куп нови специалности разкрива Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ за новата учебна 2017/2018 г. В предстоящата кандидатстудентска кампания за първи път във Филологическия факултет ще може се учи португалски като втори език в специалността „Приложна линглистика“ с основен чужд език английски или френски. Съществуващите специалности в рамките на „Приложна лингвистика“, „Лингвистика с IT технологии“ и „Лингвистика с маркетинг“ пък се разширяват в посока на втория чужд език, който може да се учи освен основния английски – вече ще може да се избира между чешки, полски, сръбски или хърватски. Студенти по графичен дизайн с реклама ще се обучават в новото направление „Изобразително изкуство“ на Педагогическия факултет, където се въвежда и новата специалност „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“.

Във Физическия факултет се разкрива новата специалност „Екоенергийни технологии“, а в Биологическия факултет за първи път ще има „Фармацевтивни биотехнологии“. Всички нови специалности са с бакалавърски програми, а директно магистърска степен в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще се взима единствено в право, славистика и балканистика. Европеистика в направление „Социология, антропология и науки за човека“ на Философско-историческия факултет от новата академична година ще може да се учи вече само в платена форма.

В Медицински университет-Пловдив държавният план-прием не само, че се запазва, но и в сравнение с миналата година предвижда с 10 бройки повече за фармация заради свободен капацитет. Така за магистърските специалности това лято ще се приемат 150 кандидати за медици, 100 стоматолози и 80 фармацевти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.