Съд в Киев призна за виновен Виктор Янукович

Спипаха рецидивисти след обир в Търново Единият от гастрольорите от Търговище е с 13, а другият с 25 криминални и съдебни регистрации

Военен подари козичка на баба Дора, тя я кръсти Радка

Изпращат електронни писма от името на богати сирийски вдовици, за да точат лични данни Все още не са спрели фалшивите имейли от банки и НАП

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

В 1015 училища днес няма да се учи заради грипа

Болница „Лозенец” вече да не е към МС, решиха на първо четене депутатите

ВСС прие единодушно увеличението на заплатите на всички магистрати и съдебни служители с 10% от 1 януари

СДВР към родителите: Говорете с децата си за опасните селфита

Горя „Ауди” на мъж от Вършец, заминал във Великобритания

Половината българи са “за” законови промени в полза на зимния туризъм Над 50% не одобряват действащите ограничения, 60 на сто са "за" втори лифт в Банско

Премиерът Борисов: Спазихме обещанията си към българите с увреждания, продължаваме с реформата в ТЕЛК

Ким Чен-ун започва подготовка за втората среща с Тръмп

Адвокат Марковски: Много държави дават възможност за гражданство срещу инвестиции, те са жизнено необходими

Антон Кутев: Обвинението срещу Елена Йончева е най-нескопосаното, което съм виждал

Кучето може да открива рак

Четириногите притежават отлично обоняние, затова са незаменими при откриване на взривни устройства и наркотици. В неотдавнашно изследване учените откриха и нещо удивително – с помощта на сетивото си кучетата могат да откриват онкологични заболявания.

За първи път тази тяхна способност става известна през 80-те, когато домашен любимец постоянно душел крака на стопанката си. Тя се изследвала и й открили рак на кожата. Наскоро пък беше регистриран друг случай. Жена приютила в дома си деветмесечно куче и скоро забелязала, че животното непрекъснато души долната част на корема й, освен това нервничи и се крие в ъгъла на банята. Скоро тя разбрала, че има рак на яйчника III стадий. Шокиращо още е, че кучето душело и приятеля на жената, комуто също потвърдили онкологично заболяване.

Учените предполагат, че раковите клетки имат специфичен мирис, който не може да се улови от човека, за разлика от животното. През последните години се проведоха множество изпитания, в хода на които специалистите се опитват да разберат могат ли наистина кучетата да определят наличие на злокачествено образувание в човешкия организъм. Известно е, че те се справят отлично в лабораторни условия, но е важно да се знае категорично дали това може да се използва в реалния живот.

Миналия месец пък шведски учени доказаха, че собствениците на кучета по-рядко страдат от сърдечносъдови заболявания. Освен това четириногите намаляват нивото на стрес и депресия, защитавайки стопаните си от социална изолация.

Учените подчертават, че резултатите са демонстрирани единствено при собственици на кучета – нито един друг питомец не може така съществено да подобри здравните показатели на стопанина си.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. При малко известно системно заболяване, в организма се увеличава наличието на един протеин, който образува слабо имунни комплекси антиген-антитяло с раковите клетки, блокирайки антигенните им детерминанти. Това изолира раковата клетка от продуцираните от имунната защита антитела. Така защитените ракови клетки получават възможност да се делят и да образуват неоплазми. От постоянно появяващите се безвредни ракови клетки в организма, унищожавани чрез цитолиза, тогава се започва раковото заболяване. Този раково причиняващ протеин е възможно да придава специфичен дъх на кожата и да се регистрира от изостреното обоняние.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.