Къванч Татлъту за първи път в комедия

След скандал филмът бе свален от голям екран

Къванч Татлъту, който за първи път играе в комедиен филм - "Организирана престъпност", получи високи оценки за играта си и от публиката, и от критиката.

В криминалната комедия от две части, чийто сценаристът и режисьор е Йълмаз Ердоган, известният актьор играе една от главните роли. Taтлъту се появява пред публиката с много необичайна роля - на комичния образ Сарухан, наричан Сара, който е роден и израснал в Адана, но заживява в Истанбул.

След премиерата на филма Къванч Татлъту сподели, че трябвало да направи сериозни промени във визията си и да проговори на диалект. “Сарухан е човек, който говори с много подчертан акцент, който трябваше да усвоя за много кратко време. Сарухан Зинир стана моя плът и кръв. За мен тази роля бе истинско приключение."

Междувременно с излизането на филма "Организирана престъпност" на голям екран, възникна и скандал. За отрицателно време криминалната комедия, оглавявана от Къванч Татлъту, Йълмаз Ердоган, Бенсу Сорал и Езги Мола, се изкачи на върха на турския филмов бокс-офис, но тихомълком бе качена за всеобщо гледане на американската интернет-платформа Netflix.

По този начин бяха нарушени строгите клаузи, които продуцентите на "Организирана престъпност" са подписали с кината в южната ни съседка за прожекциите на голям екран. Именно заради това, касовият филм бе свален от програмите на кино-салоните и няма да бъде прожектиран повече. Този прецедент в турската кино-индустрия предизвика широк отзвук в медийното пространство, превръщайки се в същински скандал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали