Къмбърбач ще се снима отново в „Шерлок“

Актьорът не изключва поредицата да бъде продължена с филм

Британецът е далечен роднина на Артър Конън Дойл

Сериалът „Шерлок“ с участието на Бенедикт Къмбърбач излезе по Би Би Си през 2010 г. и бързо спечели любовта на зрителите. Шоуто продължи четири сезона, а през 2016 г. излезе специален епизод, и завърши през 2017 г. Сега Къмбърбач е зает да се снима основно в киновселената на Марвел, но феновете не забравят неговият блестящ Шерлок. В ново интервю за Collider Бенедикт отговори на въпрос за евентуално продължение на успешната детективска история.

Не може да се каже, че отговорът му е положителен, но дава проблясък и надежда: „Аз съм последният, който трябва да питате, защото никога не казвам „никога“. Но наистина все още нищо незнам. Освен това не бива да ме питате, защото в момента имам доста натоварен работен график, както и Мартин (Фрийман, играещ д-р Уотсън) и другите известни актьори от сериала. Но, кой знае? Може би някой ден, ако има добър сценарий. Казвам „сценарий“, защото може да е по-скоро филм, отколкото телевизионен сериал. Но във всеки случай няма да е скоро."

Къмбърбач е далечен роднина на сър Артър Конан Дойл, който е съдател на образа на Шерлок Холмс, и който донесе световна слава на актьора. Това изненадващо откритие бе оповестено публично през 2017 г. от изследователи от Ancestry, една от най-големите американски компании за семейни дървета. Общият предшественик на писателя и актьора е Джон от Гонт - първият херцог на Ланкастър и един от синовете на краля на Англия Едуард III (1312-1377).

По принцип предците на Къмбърбач са англичани, с малък примес от уелска, шотландска, френска, шведска, немска и холандска кръв. Много от тях са заемали важни държавни постове. Дядо му по бащина линия, британският капитан на подводницата Хенри Карлтън Къмбърбач, е роден в Измир, Турция, а баба му Полин Елън Ланг (Конгдън) е родена в Бенгалия, Индия (семействата им са англичани). Прадядото на актьора, дипломат Хенри Арнолд Къмбърбач, е роден в Руската империя в град Бердянск (сега Украйна) и е бил генерален консул на кралица Виктория в Турция и Ливан. Бащата на Хенри, Робърт Уилям Къмбърбач, също е бил дипломат и е служил като консул в Руската и Османската империи.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали