Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Кърджали се присъединява към марша на “ Безсмъртния полк“

Снимки: „Безсмъртният полк“

Кърджали ще се присъедини към марша на “ Безсмъртния полк“ , по централните улици на града на 9 ти май ще преминат заедно българи и руснаци, съобщи Олга Стоянова, председател на Клуба на руските съотечественици. Освен Клуба, организатори са Община Кърджали и военния клуб в Кърджали.

На територията на област Кърджали живеят 200 руски граждани, каза още Олга Стоянова. Почти всички от тях имат свои близки, участвали и загинали във Втората световна война. В областта има и стотици български семейства, които пазят паметта на своите жертви от войната срещу фашизма.

През месец март 1945 година в опит да спрат настъплението на съветската армия елитни части на Вермахта нанасят удар срещу българската армия, отбраняваща северния бряг на река Драва. Острието на основния удар е срещу 10 пехотна родопска дивизия, в която се сражават основно войници и офицери от района на днешните области Кърджали и Хасково. В тази битка България дава над 1 600 убити, а ранените са 2 500.

„Безсмъртният полк“ е инициатива, зародила се в руския град Томск през 2012 година. Потомците на фронтоваците преминават с портретите на своите близки,участвали във войната. Инициативата бързо добива невероятно популярност. Само през миналата година в Русия в марша на безсмъртните се включиха над 27 милиона руснаци.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. великият путин знае как да бръкне до червата на евроатлантическите ни олихофрени кат плевнюлиев.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.