Къща и специализиран микробус горяха в Търговище

Съседи спасили 72-годишен с горящ покрив, подпален от искри от комина

72-годишен мъж от Търговище е бил спасен от съседи, които видели и сигнализирали за горящ покрив на къщата му, докато той си стоял пред телевизора и не предполагал, че е станала беля. Сигналът, че гори комин, е бил подаден към 20 часа в четвъртък. От димоотвода искрите прехвърчали върху струпани горими материали на покрива и така били унищожени 150 кв. м. от него.

На мястото били изпратени два противопожарни автомобила, тъй като огънят бил напреднал, а къщите в района близо една до друга и имало риск от разрастване на стихията. 16 000 литра вода били използвани за потушаване на огъня.

По данни на пожарната стихията унищожила освен покрива, мебели, домакинско имущество, хранителни продукти, дърва за огрев и други. Стопанинът не е пострадал. От пожарната отново предупреждават да не се струпват горими материали до отоплителни уреди и комини, за да се избегнат тежки инциденти като този.

Към 5,25 часа на другия ден в двора на Комплекса за здравни и социални услуги в Търговище е изгорял нов специализиран микробус „Рено Мастер”. Специалният автомобил, с рампа за превоз на хора с двигателни проблеми, е общинска собственост, уточниха от полицията.

При огледите било установено, че пожарът е възникнал в купето на микробуса. Причините са в процес на изясняване.

Според първоначалната информация бусът е бил там от по-предния ден.

Имало версия за късо съединение, но се работело по всички възможности.

Превозното средство е напълно унищожено.

То имало всички необходими застраховки.

Коментари

Задължително поле