Джеф Безос отново е най-богатият човек в света

КНДР ще къса всички връзки със света

В САЩ проверяват първи случай на китайския коронавирус

Европейската транспортна комисия прие споразумението по пакета „Мобилност“

България е котенце, Хърватия – дракон

Владимир Путин назначи новото правителство на Русия (ВИДЕО) Ключови министри запазиха постовете си

Премиерът Борисов се срещна с президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов

Бърза смърт идва от Китай Новият коронавирус покоси над 291 души

Президентите Румен Радев и Реувен Ривлин обсъдиха партньорството в иновациите, сигурността и добрите практики

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 януари 2020

150 милиона долара за „1917”

Зам.-председател на Комисията за финансов надзор подаде оставка

Тракийски университет привлича студенти с нови специалности

Шеф на разузнаването обвинен за теч на тайни (обзор)

Променят правилата за фирми за бутилки с газ Бензиностанциите с четири месеца за регистрация

Левицата в Америка Тя е затворена в капана на политиката на малцинствата

Protesters

Научете се да посещавате и места, където кафето е лошо

Ако искате да спасите душата на Америка, помислете дали да станете пастор. Ако искате да накарате хората да се изповядат и покръстят, облечете бяла роба и отидете на бреговете на река Йордан. Но ако искате да си възвърнете страната от десницата и да донесете трайна промяна на онези, на които държите, е време да слезете от амвона. И щом слезете, се научете да слушате и да си представяте. Ще трябва да посещавате места, където няма безжичен интернет, кафето е лошо, където няма да имате никакво желание да публикувате снимки от вечерята в Инстаграм. И където ще ядете с хора, които искрено благодарят за това, което имат в чинията си.

Не ги гледайте отвисоко. Като леви хора, достойни за това име, сте се научили да не се държите така със селяните в далечни краища; направете същото с петдесетниците от Юга и собствениците на огнестрелни оръжия в района на Скалистите планини. Така както не би ви хрумнало да таксувате вярванията на друга култура като просто невежество, не приписвайте автоматично на дясната медийна машина всичко, което ви казват. Постарайте се да чуете какво се крие зад фалшивите твърдения и вижте дали можете да го използвате, за да установите връзка.

Политиката в демокрацията е убеждаване, а не себеизразяване. Приемете, че никога няма да бъдете съгласни с хората за всичко – няма нищо по-нормално при демокрацията. Тези, които са ангажирани със социални движения, основани на идентичността, са склонни да се окажат единствено сред хора, споделящи същите мнения като тях, които приличат физически на тях и имат същото образование като тях. Внимавайте да не налагате тестове за чистота на онези, които бихте искали да убедите. Не всичко е въпрос на принципи – обикновено, за да съхраниш един, трябва да пожертваш други, също толкова важни. Моралните ценности не са разпръснати части на пъзел, които лесно се сглобяват.

(Със съкращения, превод „Гласове“)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.