„Левски“ към БФС: Без шефове на клубове от Изпълкома

Ръководството на „Левски“ изпълни заканата си и поиска официално оставката на Съдийската комисия към БФС. Освен това от „Герена“ призоваха президента на централата Борислав Михайлов да промени състава на Изпълнителния комитет и по-точно в него да не присъстват хора, които са пряко свързани с футболни клубове. Част от основния ръководен орган в БФС в момента са Кирил Домусчиев (собственик на „Лудогорец“), Венцеслав Стефанов (президент на „Славия“), Гриша Ганчев (собственик на ЦСКА) и Марин Митев (ТИМ).

Чрез заявлението си „Левски“ поискаха официално и разпускането на сегашния състав на Съдийската комисия.

„Оставка може да ми иска само Борислав Михайлов - отговори шефът на съдиите Петър Петров. - Не е имало какъвто и да е натиск срещу мен. Аз съм потомствен левскар. Когато Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков загинаха, вкъщи бе траур. Никога не ми е минавало през главата да поръчвам нещо или каквото там се говори. Обвиненията от „Левски“ са болезнени за мен. Бабатунде Адениджи извърши фаул в нападение срещу „Монтана“. Перфектно решение на Никола Попов на мача в Пловдив. Имаше дузпа. На болен трябва да се помага, но аз няма да съм този доктор. Ако трябва си заминавам, да дойде някой, който ще дава дузпички.“

Петров припомни, че грешките на реферите ще бъдат коментирани от наблюдаващия ръководител на УЕФА за българските съдии Марк Бата след 4-тия кръг на първенството.

Коментари

Задължително поле