„Левски“ убедителен срещу Илиан Илиев

С положителен баланс срещу треньора Илиан Илиев може да се похвали „Левски“ преди решителния бараж с „Черно море“ за Лига Европа днес. Навръх своя 104-ти рожден ден, „сините“ приемат „моряците“ от 20:30 часа на „Виваком арена Георги Аспарухов“. Двубоят, поверен на опитния рефер Георги Кабаков, ще разплете последния възел около квотите за евротурнирите. „Славия“ и ЦСКА вече си осигуриха участие за Лига Европа, а крайният победител на „Герена“ също ще играе международни срещи през лятото.

През годините столичният гранд се е изправял 15 пъти за първенство срещу Илиев. Балансът е 8 победи за „сините“, 4 равенства и 4 поражения.

Но наставникът на „Черно море“ знае рецептата за успех на негостоприемния стадион в София. Опитният специалист е излизал краен победител в дома на „Левски“ с два различни отбора в срещи от шампионата. На 10-ти май 2016 година „Локомотив“ (Пловдив) осъществи впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2 на „Герена“.

Преди това бившият играч и треньор на „сините“ ги бе сломил и с „Берое“ (1:0). Това се случи през есента на 2009 г. след късен гол на Петър Димитров.

Илиев надви „Левски“ и с „Верея“ през настоящата кампания, преди да се завърне на „Тича“. В Стара Загора домакините измъкнаха 2:0 в дните преди Делио Роси да поеме „сините“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ