НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Министър Маринов: Италианските власти не знаят за кого са предназначени задържаните вагони с отпадъци

Рамадан Аталай, ДПС: Избрането на независим прокурор е извън правилата в момента

Искат 622 лева за почивка на Нова Година Със 137% нарасна търсенето на обяви за селски къщи по празниците

ЦИК си раздаде тайничко бонуси за добре свършена работа

Легализират педофилията? Вече ще се нарича атипичен сексуален интерес

Световната здравна организация (СЗО) реши, че транссексуалността – усещането, че принадлежиш към другия пол, вече не трябва да се приема за умствено заболяване. Това става ясно от 11-ата Международна класификация на болестите (МКБ), която трябва да влезе в сила от 2022 г. Според действащи български психиатри тенденцията е да се измести границата между норма и патология и да се легитимира перверзията като част от нормата.

Намерихме официалния сайт на МКБ, където се публикуват т.нар. чернови (drafts) на МКБ-11. И там открихме… Gender incongruence. В новата ревизия на американския класификатор също има някои смущаващи промени. В предишната DSM-4 – както и в МКБ-10 – има една категория „парафилии“. Парафилия, най-общо казано, означава сексуална перверзия. Например педофилия, воайорство, фетишизъм – това са парафилии.

Така например за педофилията в МКБ-10 четем: „Сексуално предпочитание към деца (момчета или момичета, или и двата пола), които са обикновено в предпубертетна или ранна пубертетна възраст.“ В предишната ревизия на DSM пък в описанието пише: „Рекурентни, интензивни сексуално възбуждащи фантазии, сексуални подтици или поведенчески актове, включващи сексуални актове с дете или деца в предпубертетна възраст (в най-общия случай на възраст 13 г. или по-малки), за период от поне шест месеца.“

В новата DSM-5 „парафилия“ отпада. За сметка на това е въведен нов термин – „парафилно разстройство“. Разликата е, че от горната дефиниция на практика отпадат фантазиите и подтиците – остават само „поведенческите актове“ и „значителния дистрес“. Ако няма действие и дистрес, приемаме, че е налице „атипичен сексуален интерес“, който е напълно безобиден и нормален – и който е нехуманно да бъде „стигматизиран“ с диагноза. С други думи, ако изпитвате сексуален интерес към деца, не бива да бъдете обиждани с грозната дума „педофил“ – просто имате „атипичен еротичен интерес“. Ако почнете да изнасилвате деца или пък изпаднете в депресия поради нереализирания си мерак, ще получите диагноза „педофилно разстройство“.

(Със съкращения от „Гласове“)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (15)

 1. Това вече се нарича разлом, или разгром на цивилизацията! Разгром на всички ценности създадени от Църква, Библия и Човечество и заместването им с нови евроатлантически ценности. Сега, ако някой извратен изверг изнасили и поругае малко детенце, бащата вместо да го обеси с краката нагоре, да му отреже гениталиите и така да остави да му изтече кръвта и умре в мъки, трябва да го съжали. Човекът е изпаднал в депресия, затова реализирал мерака си…!?? На Земята ли живеем още???

 2. Някой Турски Педдераз от Истанбулската конвенция е почнал да работи в Световната здравна организация. Вече знаем че арабите искат да нападат към Европа, като се представят за педдерази( както досега се наричаха бежанци). А предателите- педдерази в Европа им помагат. За да я има България и Европа, трябва европейските педдерази да се скрият в миша дупка или да ги избием. Предателите нека умират. В затворите има най-много педдерази.

 3. Дрън,дрън.И сега са наказуеми „поведенческите актове“.Без действие как е възможно да има престъпление?За мисъл ли?Много фантастични филми има за мислопрестъпления,но още няма технология както във филмите,за да съдят превантивно,така че явно се променя според обективни критерии,т.е. поведение в широк смисъл,но фактическо поведение,а не на база отговори на психиатър,без да е ясно каква е обективната основа на която стъпва,за да е ясно,че самият психиатър не е психо.

 4. А как се нарича желание да сереш в устата на политици и подлайващите им журналя?

 5. ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ. ГАДОВЕ МРЪСНИ.

 6. а някой журналя ще поиска ли коментар по случая от Властелина на евроГейските ценности – цвъки „6-те апартаменти“…??

 7. Боже господи ,какво доживях…Господи слез и си прибери версиите ! Посегне ли топките му ги няма изроди долни

 8. Някой ден може да пишат , че убийците просто имали такова „желание“ !???

 9. Чували ли сте някога за „прозорецът на Овертон“? Ако не сте, то Ви препоръчвам да прочетете за тази технология за легализиране на каквото Ви хрумне. Потърсете и се информирайте.

 10. Всеки обвиняем е невинен до доказване на обвинението!
  Това е така!
  Също съм съгласен, че без действие, не може да има обвинение!
  Когато, обаче някой педофил, ми обара детето, а не дай боже и нещо друго,какво!?, ще бъде осъден само на 6 месеца?
  Ако някой се погаври с дете, нима не е сериозно!?
  Децата са нашето бъдеще!
  Тия комисии, дават ли си сметка, че травмата в съзнанието на това дете, може да остане за винаги!?
  Стане ли това, значи ще подтикнат родителите към саморазправа!
  Най вераятно: първите андроиди с изкуствен интелект(секс играчки),които почти не се различават от хората и вече са факт!, като се комбинира с ИНСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, значи:
  1.децата ще бъдат държавна собственост
  2.човечеството ще намалее драстично, тъй като ще му бъде наложен ЕТНОЦИТ !!
  3.ще останат, само богатите, но ……
  4.ще си мислят, че са богове, но …….
  Пропускат най важното!: отнасяй се към другите така, както искаш те да се отнасят към теб!, или не правете другиму това, което не искаш те да правят на теб!!
  5.ако на нас са ни трябвали, хиляди години за да започнем да се правим на богове и да не зачитаме своя създател,то …….
  6.точно по същия начин ще постъпят и с тях и роботите, на които, няма да им трябват хиляди години!!
  Така,че приятели, това е:
  НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И НАЧАЛО НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА МАШИНИТЕ!!!

  1. Динко, спри да гледаш фантастични филми и по-специално ,,Аз, роботът„ . Не ти влияе добре.

 11. Vo medicinata nai vazhnoto e PROFILAKTIKATA demek ako ima nachin da se predotvrati zaboliavaneto . Na kontaktnite se prilaga KARANTINA . Sichko tui e pisano vo Bibliata, Vehtiot Zavet knigata vtorozakonie. NIE, LIUDETE IMAME PRAVO DA ZNAEM BOLNITE FANTAZIITE na tia koito sa mezhdu nas ? Tochno kakto avtorite shte napravat ako imat deca, ala nai-veroiatno nemat ! TOVA E NASHE PRAVO DADENO NI OT SVISHE !!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.