Легендарни спортисти почетоха партито по случай 75 години ЦСКА (СНИМКИ)

Много спортисти, както и популярни привърженици, почетоха партито по случай 75 години от създаването на футболния ЦСКА.

В Централния военен клуб в столицата на едно място заблестяха не едно и две имена от родната алея на славата.

Димитър Пенев, Джони Велинов, Пламен Марков, Милен Радуканов, Стойко Сакалиев, а също и екс вратарите Ивайло Петров-Пифа и Стоян Колев, както настоящият състав на отбора пристигнаха първи малко преди старта на официалната част. Преди да влязат в залата всички те бяха приветствани на стълбите на Военния клуб от двама военнослужещи от Сините барети. 

А преди да се присъединят към официалния коктейл всеки от гостите получи и по чаша пенливо питие на входа.

Сред гостите присъстваха и хора, далеч от футбола, сред които Мария Гигова, Тайбе Юсеин, Едмонд Назарян, Христо Гърбов, Светла Петрова и Йорданка Христова, която призна, че е фен на ЦСКА от точно 75 години, каквато годишнина отбеляза и клубът. Тя изпълни химна на ЦСКА - „Сърца червени“, но преди това да се случи гостите на партито имаха възможност в продължение на час и половина да видят и специална програма, която започна с представянето на част от легендите на клуба, както видео послание от Христо Стоичков, който в момента е в чужбина и не успя да присъства. 

На голям екран бе излъчена и специално подготвената изненада - иновативен анимиран клип, който показва спечелването на първата шампионска титла на ЦСКА – на 9 септември 1948 г.

Водещият, който също е отявлен привърженик на „армейците“, Ники Кънчев съобщи и последната голяма новина около червения клуб, а именно, че Столична община е издала виза за проектиране на стадион „Българска армия“. Очаква се строежът на новия стадион да започне тази есен, след което през следващите 18 месеца футболните срещи на ЦСКА ще се играят на националния стадион „Васил Левски“.

Цялата официална част, от първи ред, изгледаха и изпълнителните директори на ЦСКА – Стоян Орманджиев и Филип Филипов. Малко по-късно към тях се присъедини и един от собствениците на ЦСКА Данаил Ганчев. 

В близост до тях бе и генерал-майор Явор Матеев от съвместното командване на специалните операции, който подари знаме с надпис „С нами бог“ на капитана на ЦСКА Иван Турицов, с пожелание да носи късмет на тима. 

Снимка: ЦСКА София

Именно, със съдействието на Матеев, преди 5 години, по повод 70-тата годишнина на ЦСКА, на националния стадион фенове се насладиха на истински празник, когато военни развяваха знамена на ЦСКА от хеликоптери, а от един от тях, на терена, слязоха Бербатов, Пенев и Стоичков.

В края на партито, по повод настоящата годишнина на клуба, на „армейската“ стена на славата, малки и големи чакаха за снимка с футболните си любимци. 

От армейския клуб са предвидили и на 8 май (понеделник) да има специална програма на „Армията“, която още от рано сутринта ще стартира с турнири по шахмат, тенис на маса, хандбал, както и среща с големи имена от славната история на клуба. В 18:30 часа ще бъде монтирана голяма видео стена в Борисовата градина, в близост до стадиона, пред която привържениците ще могат да гледат мача ЦСКА- Ботев Враца, който стартира в 20:15 часа. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена