Лекарите от КОЦ-Пловдив: За 22.50 лв. от Здравната каса няма да осакатяваме жени!

За 22.50 лв. по клинична пътека, давани от НЗОК, няма да осакатяваме жени, защитиха се в петък лекарите от Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив, обвинени в порочни медицински практики, извършване на операции по премахване на гърди и матки, без хирургическата интервенция да е наложителна, и сгрешени диагнози.

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира след репортаж по Нова телевизия за 5 подобни случая и резултати от медицински одит на здравното министерство и започва досъдебно производство и проверка има ли причинени тежки или средни телесни повреди.

В петък лекарите от КОЦ начело с управителя д-р Красимир Вальов обявиха, че от няколко седмици срещу тях върви кампания за дискредитиране на общинското лечебно заведение. Целта била то да се закрие и останат само частни онкоболници, като работещите в КОЦ-Пловдив бъдат изкарани "касапи и убийци".

Лекарите коментираха още, че са обект на "организирана, грозна и мощна корпоративна атака и истината скоро ще излезе наяве", но без да уточнят кой точно я е поръчал. От ръководството на онкодиспансера в Пловдив твърдят, че чакат резултатите от патохистологична експертиза от национален консултант, след като назначена от тях допълнителна проверка показала, че при лечението на три пациентки от изнесените в медиите 5 случая са спазени всички изисквания при диагностичните процеси и медицинските стандарти.

За година и половина назад няма дори едно официално оплакване на пациенти на КОЦ-Пловдив, където се лекуват 50 000 души от цялата страна и нямат нужда от излишни операции, за да оцеляват финансово, твърдят от ръководството му. Оттам обявиха, че са подали сигнал до прокуратурата, че срещу пари адвокати се обаждали на пациентки и ги карали да изнасят документи за своите лечения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве