Лекарският съюз каза „Да“ на Националния рамков договор

Българският лекарски съюз подкрепя Националния рамков договор за 2017-а година, реши 66-тият извънреден Лекарски събор. Towa obqwi , обяви на пресконференция след края на Събора д-р Венцислав Грозев, председател на УС на БЛС.

Увеличени са средствата както в болничната, така и в извънболничната помощ. Лекарите договориха и цените, които Националната здравно-осигурителна каса ще плаща за всяка медицинска дейност през настоящата година.

Договорът ще бъде подписан при договорените от съсловния събор на БЛС днес параметри – за болнична помощ на годишна база 1 млрд. 613 млн. лева, 200 млн. лева – за първичната извънболнична помощ и 219 млн. лв. – в специализираната извънболнична помощ.

Разпределението на бюджетите за болниците ще бъда на тримесечие, обяви д-р Грозев. Това не означава липса на контрол, напротив, чрез съвместни становища и заседания ще се осъществява постоянен регулаторен механизъм на национално ниво, уточни той.

Цените на клиничните пътеки на този етап се запазват, новите ще могат да се коментират след януари 2018 г., посочи председателят на БЛС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ако действително в този рамков договор има подобна точка-Глоба за личния лекар ако има пациент с високо кръвно и висока кр.захар,то това е просто ВЪЗМУТИТЕЛНО!Лекарския съюз се съгласяват с всяко абсурдно изискване на НЗОК.Една институция -прибираща парите за здраве и диктуваща условия точно на лекарите ,които заработват тези средства!Кой нормален човек може да контролира другия,за начина му на хранене и бит?Кой лекар може да следи,,дядо Иван и баба Пена“-като са си у дома ,колко сланинка,солена туршийка,домашна сливова и винце ще си хапнат и пийнат?Уважаеми,,лекари“спрете с вашите абсурдни изисквания към пациенти и джипита!За тази порочна здравна система и рухнало здравеопазване сте виновни точно вие,които измисляте абсурдните си правила!По всичко си личи че сте много далече, както от нуждите на пациентите така и от свръх-натоварването на личните лекари!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.