В Бургас Общината плаща тестовете на спешните медици

Ученици благодарят на медици

Студентският съвет на ВТУ настоява пред МОН за бройки в специалностите „Политология” и „Туризъм” Второ писмо изпратиха студентите, подкрепи ги и Градският ученически парламент в старата столица

Жертвите на коронавируса по света вече са над 75 хиляди

Съдът в Бургас предаде белгийски поданик на гръцките власти

Бързи производства срещу нарушители на карантина в Разградско Международен шофьор, под карантина, отишъл в КАТ да си подновява книжката

Откраднаха лаптоп от училище

За първи път Русия регистрира повече от хиляда заразени с COVID-19 за ден

Съдят пенсионер за 30 кила контрабанден тютюн

Пиян гони и псува полицаи в Бургас

Българският Ветеринарен Съюз: Не използвайте Ивермектин срещу коронавирус, силно токсичен е

Търсят съвети от родители за онлайн образованието Регионалното образователно управление в София-град пусна анкета по интернет

Бербатов $отказал“ да стане мъж в България

Таксиметрови шофьори на протест в центъра на София

Водач без книжка в опасност след удар в дърво

Лекар разказа как се грижат за болните с COVID-19 във ВМА Не препоръчват медикаменти на химическа основа за имуностимулация

Лежащо болните с Covid-19 в клиниката по инфекциозни болести към Военномедицинска академия са 10. Те са хоспитализирани със среднотежка клинична форма, но лекарите наблюдават още 14 болни, които са в лека клинична форма и са вкъщи. Това обясни полк. доц. Георги Попов, началник Катедра по инфекциозни болести във ВМА, по БНТ.

Уведомяват далите положителни проби хора лично по телефона. На база на събраните данни от вземането на пробата и моментното им състояние, предадено по телефона, преценяват каква е клиничната им форма. Ако е лека, с тяхно съгласие, се взема решение да си останат вкъщи.

Ако състоянието им е по-сериозно, се приемат в болницата, като се организира специален транспорт с линейка.

„Първото съобщение е стресиращо, но след това болните го приемат стоически. Нямаме данни за тежко психическо състояние, за стресове и зле приемане на заболяването си“, каза полк. доц. Георги Попов.

Вероятните случаи се лекуват задължително в самостоятелна стая, а потвърдените – в споделена. Изключение правят семействата, които са в общи стаи.

Той каза, че не препоръчва медикаменти на химическа основа за имуностимулация.

За тези 10 болни, които са хоспитализирани, се грижат 1 лекар, 2 медицински сестри и 1 по-нисък медицински персонал, добави доц. Попов. Той каза, че персоналът е мотивиран и има всички условия, но работи много.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.