Лектори от чужбина идват за семинар по химия в ПУ "Паисий Хилендарски"

Лектори от Италия и Словакия пристигнаха в Пловдив за международния семинар "Приложения на съвременни аналитични техники в областта на клиничната химия, токсикология и околна среда", който ще се проведе тази сряда в ПУ "Паисий Хилендарски" за четвърта поредна година. Във форума ще участват 109 души от 24 организации от страната и чужбина и ще бъде открит от ректора на Пловдивския университет проф. д-р Запрян Козлуджов.

"Форумът събира на едно място хора, занимаващи се с обучение, наука, иновации и бизнес, и вече се утвърди като изключително полезен и ефективен. Семинарът е и атрактивна трибуна за дискусии и проводник на идеи", твърди доц. д-р Веселин Кметов, декан на Химическия факултет в ПУ "Паисий Хилендарски".

В семинара ще участват представители на СУ "Св. Климент Охридски", медицинските университети в Пловдив, Варна и Плевен, 4 научни института и технологични центъра, 2 държавни агенции и 9 бизнес компании. В края на форума ще бъдат отличени 3 разработки, за които бизнесът е осигурил специални награди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България