Летният туристически сезон - късен и автомобилен

Летният туристически сезон тази година, ако такъв изобщо има, ще бъде късен и автомобилен. Това каза шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг тази сутрин.

"Ранният сезон със сигурност е пропуснат вече. Идеите са насочени към късния сезон", каза той и поясни, че ако такъв има, придвижването ще бъде само с лични автомобили, за да се избегне струпване на хора в масовия транспорт.

Вчера се проведе голяма среща на министрите от ЕС, които отговарят за туризма. Очакванията са да се издадат общоевропейски политики за това как ще продължи бизнесът, за транспортирането на туристите и пребиваването им, каза Мутафчийски. Следим тези неща с особено внимание, защото най-големият проблем е струпването на хора. В хотелите, ресторантите и атракциите трябва да се изработят механизми, за да няма такова струпване, подчерта той.

"Има много заявки за това как ще продължи да съществува секторът - от Гърция,

от Турция. В Италия вече обявиха, че това не е приоритет тази година. Ние имахме определени идеи, разговаряхме с министър Ангелкова и бизнеса, но ранният сезон вече е пропуснат", каза председателят на националния щаб и уточни: "Идеите са насочени към късния летен сезон и автомобилно придвижване на туристи".

Коментари

Задължително поле