Лечебно заведение върна пациент с пневмония и COVID-19 в Димитровград

На фона на свършващите места в болниците за пациенти с  COVID-19, мъж от Димитровград си остана вкъщи. Той е диагностициран с пневмония и положителен PCR тест, но след обаждане от личния му лекар на тел. 112 му е отказано хоспитализиране, информира Нова тв.

64-годишният мъж е диагностициран с бронхопневмония в понеделник. Ден по-късно излиза и положителният му тест за COVID-19. Близките се свързват с личния лекар, какъвто всъщност е алгоритъмът за действия в подобни случаи.

Петър Петров, който е зет на пациента разказва, че в момента болният е без температура и е по-добре на домашно лечение. Във вторник обаче неговите премеждия не са били никак леки. След като личният му лекар се свързва със 112, какъвто е протоколът, „Спешна помощ” отказва да изпрати линейка и да го вземе. Мотивът – няма места, къде да бъде настанен болния.

„Шокът в цялата ситуация е, че имаме болен, а не знаем какво да правим”, разказва Петров.

Здравните власти в града са започнали проверка. Д-р Соня Димитрова, директор на РЗИ, заяви, че всъщност има места в лечебните заведения в района, където се осъществява лечение на болни от COVID-19. “В МБАЛ Хасково има три отделения, където се лекуват болни с коронавирус. Разкрити са и нови 13 места през последните дни”, заяви тя.

„След проведени разговори с ръководството на МБАЛ Хасково се оказа, че няма човек, който да дава информация за трите места, където се приемат случаи на  COVID-19”,посочи тя. По думите й по случая ще бъде извършена проверка.

Коментари

Задължително поле