Лечението с плодове топи болести и килограми

Стерлинг, Лизет и Аманда (отляво надясно) в медицинския център на д-р Емилова.

Цялото семейство на американката живее по програмата на д-р Емилова

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 46 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Ефектите от приема на плодове, чай и мед Лизет наблюдавала дълго време при своя съседка и приятелка. Българката Мариана 16 години идвала в медицинския център и се прибирала зад Океана все по-лъчезарна, тонизирана и усмихната. Лизет започнала да се интересува за подробности и разбрала, че нито едно място за лечебно гладуване в САЩ не може да съперничи на постиженията на българската лекарка. Мариана вече била посетила различни американски клиники и избрала да продължава с плодолечението при д-р Емилова.

Лизет се доверила на сравненията, направени от българската є приятелка и заедно с нея дошла в медицинския център през 2015 година. Първото посещение донесло много неочаквани изненади с изцяло положителен заряд. Казва, че дотогава я измъчвала менопауза - с усещане за подутост, тежест и отпадналост. Тялото є сякаш не било нейното и напук на усилията на волята отказвало да функционира нормално. Усещането било потискащо и непреодолимо с медикаменти. Според лекарите є в САЩ нямало причина за тревога, но Лизет била сигурна, че трябва да промени нещо, за да се върне нормалният є ритъм на живот. Доверила се на интуицията и на българската лекарка и още в първите дни в медицинския център усетила благотворна промяна.

Само за 14 дни на плодове, чай и мед свалила килограмите от 69 на 61 и усетила прилив на зареждаща енергия. Нямала главоболие и други оплаквания по време на програмата, редовно се включвала в спортните занимания, разходките и походите. Направила и 5 дни захранване в медицинския център по индивидуална програма от д-р Емилова и го продължила в дома си.

При подробните лабораторни и инструментални изследвания, на Лизет установили полип на злъчния мехур и камъчета в бъбреците. Благодарение на стриктното прилагане на програмата, тя се разминала без усложнения, болки и мъчителни процедури. Сякаш по чудо изчезнали и дългогодишните бронхити и бронхопневмонии с прием на много антибиотици. Когато дошла отново при д-р Емилова през 2016 г., от тях имало само леко “зимно ехо”, на което плодолечението сложило край.

Преди да научи от лекарката как правилно да се храни и как да осигури живот в здраве за себе си и семейството, жената ядяла много месо, сирене и тестени продукти. Опитвала се да се храни здравословно, но отклоненията били повече от постиженията. А съпругът є Марк си хапвал добре по формулата - от всичко по много. След първото идване на Лизет в България той се впечатлил от удивителните постижения на съпругата си и почти преодолял съпротивата да отидат заедно при д-р Емилова.

Всичко било подготвено, билетите - купени, но при редовен медицински преглед 3 седмици преди пътуването, лекарите казали на Марк, че всичките му изследвания са в норма и че е здрав. Разколебаването било неизбежно, обаче Лизет го убедила, че ще е добре за него да отслабне и да си почине пълноценно. И за двамата било неочаквано, че в медицинския център на мъжа открили високо кръвно, високи нива на лошия холестерол, уголемен и омазнен (втора степен) черен дроб, хиперинсулинизъм (предшественик на диабет тип две), затлъстяване. Първоначално той бил шокиран, но успял да погледне на ситуацията откъм добрата є страна. Ако не бил приел настоятелния съвет на съпругата си и не предприел пътуването до България, здравето му бързо щяло да се влоши и да създаде на него и семейството безброй нежелани проблеми.

Семейство Ролз е много задружно и подкрепящо се. Имат две дъщери - Стерлинг - на 27 години, и Аманда - на 25. По-малката е омъжена и със съпруга си живее в свой дом в същия град. Пренесла е там постигнатата във фамилията на родителите си изцяло нова система на хранене и мислене.

Стерлинг* е преминала през дългите изпитания на “нелечими болести” и след първото си посещение при д-р Емилова през май т. г. най-после е успяла да се откъсне от коварната хватка на зловещата обреченост.

За двете млади жени примерът на родителите е най-точният отговор как да се постигне полезна промяна в качеството на живот. И че това може да стане по лесен и приятен начин. Лизет и Марк останали 26 дни в медицинския център през май 2016 г., от които - 18 на гладуване. Мъжът свалил 18 кг и нямал никакви оплаквания от болести. Той е най-стриктен в програмата на д-р Емилова, разказва Лизет.

Менюто им е изцяло съобразено със съветите на д-р Емилова. Любимият по-рано на Марк бял хляб напълно е забравен. Консумират се предимно плодове, зеленчуци и големи салати. Основни ястия се приготвят от разнообразни варива. Опитва различни нови комбинации и вкусове и през Океана е пренесла рецептата на медицинския център за ядкови запечени кюфтета. Ако при излизане хапнат съблазняващ десерт, на следващия ден са на плодове и чай, за да се изчистят токсините, както съветва д-р Емилова.

Лизет има собствен финансов бизнес. Работи от дома си и при всяка възможност спортува. Оборудвала е фитнес зала, имат и сауна. Жената кара колело, играе йога и в последните години е стопила килограмите до 55 при ръст 165 см. Видът є е на активен спортист, а след като дъщеря є Стерлинг вече се радва на младия си живот с помощта на д-р Емилова, усмивката не слиза от лицето є. Понякога има и сълзи, но те са от радост и дълбока благодарност към българската лекарка, когато споделя преживените изпитания. От тях вече я дели цял океан.

 

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Кюфтета от киноа и булгур (1 порция)

Продукти:

2 суп. лъжици червена киноа, 30 г булгур, 10 г кромид лук, няколко стръка магданоз, по 1 щипка морска или хималайска сол, млян кимион, сладък червен пипер.

Приготовление:

Към киноата и булгура в малка тенджерка се долива вода в съотношение продукти - вода 3 към 1. Вари се да поеме водата и се добавят лукът, нарязан на ситно, магданозът и подправките. Разбърква се добре и се отстранява от огъня. Като изстине, се оформят кюфтета, които се изпичат на предварително загрята на 160 градуса фурна за 20 мин.

*За Стерлинг ще разкажем в следващия материал от поредицата - в броя на “Труд” на 13 юли

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве