Лили Иванова пред Мартин Карбовски: Обичам трудностите, за мен те означават, че човек е спечелил повече в живота си

Обичам трудностите, за мен те означават, че човек е спечелил повече в живота си и те ти помагат да вървиш само нагоре. Това сподели голямата българска певица Лили Иванова пред Мартин Карбовски в предаването "Втори план" по БТВ.

"Тези дни съм развълнува, защото постоянно мисля за моите 3 концерта - на 25,26 и 27 октомври в НДК. Непрекъснато сменям реда на песните, премислям, ставам пак пиша и променям."

Всяка седмица Лили Иванова е в студиото по 2-3 пъти и това за нея е поддържане на гласовата й формата, но това е само в студиото, у тях има пълна тишина, тя обича тишината, която я зарежда.

На въпрос на Карбовски дали е имало поне един ден, в който я мързи и да си каже, че днес ще бъде празен ден, Лили Иванова отговаря, че няма ден, в който да не иска да работи, по-скоро я уморява и дразни мързела на другите.

Водещият отправя въпрос към певицата защо прави 3 поредни концерта, защо иска да й е трудно, хората искат винаги по-лесното, но за нея всички трудности, през които преминава, означават, че човек е спечелил повече в живота си.

"Аз харесвам това което правя, явно публиката също е доволна от моята смяна", заяви категорично Лили Иванова на въпрос дали харесва това, което прави, след като смени жанра, в който пее.

"Очудвам се, че младите хора са мързеливи и не им се работи, те непрекъснато се оплакват, всеки казва какво образование има, но не показва какво може", категорична е певицата.

След тези въпроси самата Лили Иванова се превръща във водеща и пита Карбовски, когато е бил на нейните концерти, дали се е огледал каква е публиката. "Тя е от-до - от малки, до по-възрастни. Аз не мога да се оплача, че страдам от отношението на различните поколения. Естествено има хора, които не ме харесват, те не идват, но аз не им се сърдя и не ги опреквам", заяви Лили Иванова.

"Тук не е въпрос на поколение, а на можене - аз обичам да предизвиквам по-младите да се пробват".

Водещият сподели, че когато тя очаква текст от него, певицата не спира да му звъни и да го тормози и заяви, че тя иска това, което й е обещано, той казва, че без вдъхновение не може да твори, но Иванова е категорична, че вдъхновението може да се намери и такова оправдание не приема.

На въпрос дали има съвет към младите хора, които не работят, Лили Иванова заяви, че се въздържа да дава акъл на когото и да било, особено ако той не е искан.

Мартин Карбовски пита певицата какво липсва на младите хора, които непрекъснато се показват и доказват по телевизията и различните формати и защо го правят. "Те са суетни, искат една евтина популярност, това е единствено показване по телевизията и нищо друго", коментира Лили Иванова.

На въпрос на водещият дали медиите са помогнали да се оформи един по-лош вкус певицата отново се превръща в интервюираща и го пита самият него какво мисли, тъй като той е в медиите.

"Аз смятам, че да, но аз самият съм невинен", категоричен е Карбовски.

Лили Иванова иска водещият на "Втори план" да й отговори кой промени вкуса, защото иска да знае младите до къде са докарали нещата.

"Ние сме тотален провал, объркани от свободата ние се провалихме", категорично заяви Мартин Карбовски.

"Много мои приятели и познати ме питат защо правиш тези мрачни и тъжни репортажи", отправя поредния си въпрос певицата към водещия. "Аз живея в една друга България, която не е много весела и е леко разпаднала се. За мен медиите не трябват да образоват и това ме притеснява. Според мен има достатъчно позитивни истории в медиите, които успокояват народния дух и е хубаво да има една черна дупка, в която се показват същински проблеми през фракцията на човешките съдби и там всички съдби са равни."

Лили Иванова иска да знае има ли полза от всички тези репортажи и отговорът е, че всъщност това е истината и ако всичко е по-розово то тогава честността няма да я има.

"Искам да виждам нещо позитивно, което и да е градивно за мен и за живота изобщо, негативните качества на всеки трябва така да се покажат и снимат, че да има накрая положителен резултат, аз искам да видя в телевизиите интелигентен човек, от който да мога да науча нещо", заяви певицата. Но според водещият умните хора в България са дълбоко надменни и не биха искали въобще да се обясняват и смята, че има дефицит на акъл по телевизиите.

"Според мен от 20 век в България ще остане музиката, но духовността днес я няма", отговори Лили Иванова на въпрос какво ще остане от 20 век в България като култура.

Тя споделя, че причината да създава непрекъснато нови творчества е, че след нея това ще остане и така ще бъде запомнена. Отново казва, че е свикнала винаги да бъде твърда и да търси трудните неща, лесното не я стимулира.

"На върха, на когото се намирам, мисля, че е доста ветровито и трябва много характер и сила, за да може да устоиш на всичко и за мен тази позиция е много полезна за мен, защото от върха се вижда много добре кой къде се намира", сподели певицата и допълни, че не й е самотно там и за нея е достатъчно публиката да я обича, там се намира вдъхновението и тя е най-големият й стимул.

В интервюто Лили Иванова говори и за голямата и единствената си любов - Иван Пеев. Тя споделя, че това е единствения човек, който някога е обичала.

"На първо място той е моята консерватория, учил ме е на много неща и искам да му благодаря за това, което е създал в мен".

Тя категорично заявява, че все още го обича и казва, че са прекрасни приятели както с него, така и с неговия син.

На въпрос дали е слаба понякога, певицата признава, че всеки човек има слабост в живота си, но тя се старае да не го показва.

Тя самата разказва за първия път, в който си е позволила да се разплаче пред хора в "Олимпия" след концерт, тогава Мартин Карбовски е бил с нея и е задал въпрос защо на фона на този успех тя се е разстроила, а именно, защото се е сетила, че в момента, в който се прибере в България всички журналисти ще я залеят с "помия" и така и станало.

"Аз не допусках, че има българи, които могат да бъдат толкова злобни. Няма идеални, но много ми се иска някои неща да влязат в главите на някои хора и те да станат по-добри и разбрани и да изчистят от себе си злобата, което е много трудно и даже почти невъзможно. Всеки успех между човеците предизвиква завист."

"Отказах се от много неща за да стигна до тук, човек не може да има всичко на този свят", завърши интервюто Лили Иванова.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица