Лондонското метро започна да работи денонощно през уикенда

Две линии на лондонското метро от снощи работят денонощно през уикенда за голяма радост на хората, които дават нощни смени, както и на любителите на нощния живот.

"Нощното метро" беше официално открито снощи от лондонския кмет Садик Хан. За начало в нощите на уикендите ще се движат влакове по линиите "Виктория" и "Сентръл". Очаква се от нощния транспорт да се възползват 200 000 пътници до края на годината, а от есента ще се движат и влакове по линиите "Джубили", "Нордърн" и "Пикадили".

Проектът е на бившия лондонски кмет Борис Джонсън, сега външен министър в правителството на Тереза Мей. Метрото трябваше да заработи денонощно през уикенда още през 2015 г., но това стана едва сега заради конфликт между транспортните синдикати и общината, който бе уреден през март тази година, съобщава "Франс прес", цитирана от БТВ.

"Това ще промени живота на много хора, защото според мен е по-сигурно да се качиш на метрото, вместо да чакаш нощен автобус - това може да предотврати агресивни действия", обяви кметът Хан и уточни, че негов приятел е бил нападнат, докато чакал автобус през нощта.

 

Коментари

Задължително поле