Лондон пише зимен план за COVID-19

Зимният план за COVID-19 ще определи как британците ще могат да празнуват Коледа и Нова година.

Карантината свършва на 2 декември

Решават за празнуването на Коледа и Нова година

Нова, строга тристепенна система на регионални рестрикции срещу разпространението на COVID-19 ще бъде въведена в Англия. Тя ще замени националната карантина, започнала началото на ноември, която приключва на 2 декември, предаде Ройтерс. 

Т.нар. зимен план за COVID-19 бе обсъждан днес на заседание на правителството, а подробностите ще бъдат съобщени утре от премиера Борис Джонсън. 

Очакванията са тристепенната система на локални ограничения (средни, високи и много високи) да е по-строга от предишната. Ще бъдат затегнати правилата за събирания, както на закрити, така и на открити пространства. Този въпрос е изключително важен, предвид приближаващите празници. Преди дни британски вестници писаха, че на семействата ще бъде позволено да се събират за Коледа. Очакванията са това да е разрешено в периода между 22 и 28 декември.

Въвеждането на новата тристепенна система на рестрикции ще стане от четвъртък, но кои райони в коя степен попадат ще е ясно утре.

Най-вероятно вечерният час за ресторанти и пъбове ще остане, но има възможност да се даде едночасово удължаване, т.е. последните поръчки да се приемат до 22,00 часа, а клиентите да могат да останат в заведенията до 23,00 часа. 

Джонсън въведе едномесечния локдаун, след като броят на заразените и на смъртните случаи започна отново да нараства. С това обаче си навлече гнева на бизнеса заради икономическите последици от затварянето. 

Коментари

Задължително поле