Лоренца Аланя вече е Лоренца Месина Денаро, става глава на мощния сицилиански род

В документите за самоличност на двайсет и седем годишната дама вече няма да пише, че е “дете на неизвестен баща”.

Дъщерята на умиращия бос №1 на мафията прие фамилното му име

Авери и близки на Матео Месина Денаро на опашка за прощаване в болницата на Акуила

Лоренца Аланя - единственото дете на берящия душа от тежък тумор в болницата на град Акуила бивш върховен бос на мафията Матео Месина Денаро, вече ще се казва Лоренца Месина Денаро. По нейна молба, подадена в службата по вписванията на сицилианския град Кастеветрано, в нарочния общински формуляр и в документите є за самоличност двайсет и седем годишната дама вече няма да фигурира като “дете на неизвестен баща”, а като единствена наследничка на арестувания на миналия 16 януари след 30 години в нелегалност “капо ди тути капи” на “коза ностра”. Познавачи на организираната престъпност на о. Сицилия смятат, че приемайки фамилното име на баща си, Лоренца на практика става глава на целия негов род, който е известен като един от най-мощните кланове на мафията. Някои репортери дори намекват за още “по-дълбока” приемственост във времето занапред - Лоренца има две годишен син, но няма законен съпруг и би било съвсем нормално момченцето да носи и то фамилията на дядо си.

Разбира се, хипотезите за бъдещето на Лоренца понякога са с фантастични измерения, но поне досега тя е демонстрирала несъгласие с начина на живот на родителя и стореното от него в Сицилия. Родена е на 17 декември 1996 г. в Кастелветрано, когато баща є вече три години е бил в нелегалност след издадените срещу него няколко доживотни присъди за организиране на кървави атентати срещу представители на държавната власт в Сицилия и други части на Италия. Смята се, че майката Франческа Аланя, с чието име момиченцето е записано в свидетелството за раждане, е била по онова време постоянна тайна любовница на Матео Месина Денаро. Нещо повече - Лоренца проплаква за пръв път в родния дом на таткото и по стара сицилианска традиция е кръстена на неговата майка. Франческа и дъщеричката ѝ остават под един покрив със свекървата чак до 2012 г., когато се преместват да живеят в семейната къща на другите баба и дядо от рода Аланя. Този факт много не се харесва на Матео Месина Денаро и той пише до една от сестрите си бележка, изпълнена със злобни подмятания срещу бившата си любовница и вече порасналото им дете. Но година по-късно “омеква” и по повод 17-я рожден ден на Лоренца є изпраща писмо, в което я съветва: “Стой далеч от светове, които не познаваш. Аз влязох в чужди за мен светове с цената на много страдания, но ти да не си посмяла никога, моля те. Това е единственото пожелание, което мога да ти отправя днес.”

Както писаха почти всички големи вестници в Рим и Милано, решението на Лоренца да приеме фамилното име на баща си било узряло през последните един-два месеца, през които почти всеки ден тя е била до неговото болнично легло в намиращия се в централна Италия планински град Акуила. Шейсет и една годишният Матео Месина Денаро бе пратен в тамошната свръх строга тъмница след ареста му на 16 януари, но раковото му заболяване в последен стадии принуди съдебните власти да го хоспитализират за постоянно в местната болница. В момента той бил само на болкоуспокояващи лекарства, санитарите го хранели и поели чрез нарочни сонди, като общото му здравословно състояние било изключително тежко и всеки момент можел да се пресели в отвъдното. Но в същото време укривалият се 3 десетилетия от правосъдието “Кръстник” успявал да подаде ръка за целуване от негови съратници, авери, близки и роднини, които особено през уикендите, чакали на опашка пред болничната стая да му демонстрират уважението си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа