„Лудогорец“ потърси помощ и от Господ

„Лудогорец“ потърси помощ и от Господ преди сблъсъка с „Базел“ в Шампионската лига. Битката е за третото място в групата, което дава квота за 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Старши треньорът на разградския тим Георги Дерменджиев и неговият асистент в щаба Петко Петков посетиха храм-паметника „Свети Александър Невски“, където запалиха свещ за късмет.

Молитви за успех преди мача отправиха и от Швейцария.

„Дано бразилците на българския тим нямат ден! - написа изданието „Нойе Цюрхер Цайтунг“. - Кариоките са с български паспорти и могат да играят за националния им отбор. Всеки от тях - Кафу, Натанаел, Сисиньо, Вандерсон, Марселиньо, Кишада, Кампаняро и Лукас Саша - струва милиони.“

Междувременно Георги Дерменджиев, наричан свойски Аната при престоя си в „Литекс“, записа забележително постижение снощи. Той изведе „Лудогорец“ за 20-и път в мач от европейските турнири. Още по-стойностно в случая е, че всички двубои са в най-авторитетната надпревара - Шампионската лига. В последната международна среща за тази година - срещу ПСЖ на 6 декември - пловдивският спец ще се изравни с Крум Милев. Легендата на ЦСКА е водил „червените“ в 21 двубоя на състезанието, което беше предшественик на турнира на богатите, а именно Купата на европейските шампиони. Той е фиксирал постижението си между 1956 и 1962 г. Рекордьор сред българските треньори, водили наш тим в най-престижния турнир, е Аспарух Никодимов. Паро е беше начело на ЦСКА в 24 мача от КЕШ и Шампионската лига.

Часове преди мача на „Васил Левски“ се игра и двубоят при юношите на „Лудогорец“ и „Базел“. Талантите на българския шампион записаха четвърта загуба от 5 срещи, след като отстъпиха с 0:4. Българският тим е на последно място в своята група с една спечелена точка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ