„Лудогорец“ продава Кафу за 15 млн. евро?

Ръководството на „Лудогорец“ води преговори с няколко силни европейски клуба за продажбата на новата си голяма звезда Джонатан Кафу. Представители на тези отбори вече са влезли в преговори с „орлите“ и натискат да привлекат бразилеца още през лятото. Тимовете обаче се пазят в строга тайна.

Тук има разминаване между двете страни, тъй като желанието на българския шампион е да продаде бразилеца след кампанията на отбора в груповата фаза на Шампионската лига. Шефовете на „Лудогорец“ са дали да се разбере на всички клубове, които искат Кафу, че трябва да извадят доста пари, ако искат да го имат в редиците си.

Става дума са трансферна сума от порядъка на 15 милиона евро. В „Лудогорец“ са на мнение, че бразилецът притежава необходимите физически и технически данни да играе в голям европейски тим и именно поради тази причина държи такава цена.

И най-важното. Вече има един клуб, който е готов да извади близка до тази цифра. Ако това се случи, въпреки че нямат особено желание, шефовете на „Лудогорец“ са готови да се разделят с Кафу, който прави фурор в европейските турнири. „Лудогорец“ вече отказа официална оферта от 6.5 млн. евро за нападателя.

Преди малко повече от една година „Лудогорец“ продаде Жуниор Кайсара на „Шалке“ за 6 млн. евро, трансфер, който до този момент, е рекорден за България.

/“Спортал“/

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.