„Лудогорец“ шампион с 13 точки преднина

Спортал

„Лудогорец“ ще спечели осма поредна титла. „Орлите“ ще го направят с 13 точки пред втория. Поне това показа анализ на „Труд“, заимстван от Световният футболен статистически институт CIES. Изчисленията бяха направени на база на представянето на отборите от челната шестица в директните сблъсъци по между им и спечелените точки в Първата фаза на шампионата. А сега предстоят плейофите. При тях титлата ще се реши в дерби мачове. А „Лудогорец“ е съставът, спечелил най-много от двубоите с топ отборите през този сезон. „Орлите“ имат завоювани 21 точки от 30 възможни. Те прибират по средно 2,1 пункта на двубой. А в плейофите предстоят 10 срещи, което означава, че активът на „Лудогорец“ може да се увеличи 21 точки след тяхното изиграване. Така тимът ще финишира с 83, които ще им гарантират титлата.

На почетната стълбичка ще има разместване. Ако „Левски“ повтори представянето си от Първата фаза се очаква да вземе 16 точки, като така ще събере общо 70. Това прави с една повече от тези, с които ще разполага ЦСКА. „Червените“ са завоювали по 1,2 средно на мач срещу тим от Първата шестица. Това означава, че отборът ще финишира с 69.

Най-голям прогрес, след „Лудогорец“, прави „Черно море“. Тимът е взел 18 точки от 30 възможни срещу отборите от Топ 6. В крайното класиране „моряците“ може да се наредят четвърти с 60 пункта, изпреварвайки „Ботев“ (Пд), които се очаква да финишира с 54, и „Берое“ (51).

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ