„Лъвовете“ ще се стягат за квалификацията

В мъжкия национален отбор по волейбол вече мислят за олимпийската квалификация във Варна на 9-11 август. Тогава „лъвовете“ ще гонят квота за Токио 2020 срещу Бразилия, Египет и Пуерто Рико.

„Лъвовете“ явно вече са отписали Лигата на нациите, в която са едва 12-и с 8 точки от 3 победи и 6 загуби. Момчетата на селекционера Силвано Пранди загубиха с 1:3 (-14, -20, 23, -21) от Италия последния си мач от група 10 във Варна.

„Трябва а стабилизирам основния състав, това ще донесе спокойствие – заяви италианецът. - Това ще стане след завръщането на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов. Имаме време до олимпийската квалификация. За мен не е важно в момента да сме във форма, а да се получи, когато ни трябва.“

На същото мнение е и разпределителят Георги Братоев, който няма да пътува за срещите от група 16 в Бразилия, където националите ще играят с домакините, Германия и Русия.

„Голяма част от вината за представянето ни е моя, не можах да се справя с разпределянето и ни надиграха тотално – заяви Братоев. - В момента следваме някакъв път, пробваме нови неща. Между Лигата на нациите и олимпийската квалификация има около месец и половина и смятам, че това е достатъчно време, за да подобрим състоянието си физически и технически.“

Коментари

Задължително поле