Лъжите за Австралия

Кой ще направи пари от фалшивата новина за милиард загинали животни

Защо нищо не гори в Нова Зеландия или Кения

Само три дни бяха достатъчни и загиналите животни в Австралия, обявени сляпо и безмозъчно от световните медии, се удвоиха - от половин милиард на цял милиард. Площта на континента е 7,7 млн. кв. км, а това ще рече по 129 животни на квадратен км. Географията на Австралия сочи, че половината u територия е пустиня. Гола, сурова, жестока, безрастителна пустиня. Излиза, че 1 000 000 000 животни са умрели на територия от 3,8 млн. кв. км. (а в тях влизат и градовете).

Допускаме, че статистиката е вярна. Ако данните са верни, към този момент в Австралия лежат изпепелени най-малко 5 млрд. кг овъглено месо. Само за сравнение, в целия свят, консумацията на месо от всички човеци на планетата за 2017 г. възлиза на 330 млн. тона. Тоест изгорелите животни в Австралия са почти двойно повече като маса от тази, които човечеството консумира.

Но от тези планини с изгорели тела няма нито един кадър. Нула. Все още не сме отчели обаче градовете, където живеят 27 млн. човека, а те не делят булеварди с диви животни. Някой тепърва трябва да даде милиарди долари на Австралия, за да бъде възстановена популацията, да бъдат изградени защитни центрове, да бъдат ангажирани десетки хиляди хора, които с години да се хранят от „възраждане” на загубените видове. Схемата за усвояване на пари за екология е еднаква по целия свят, въпросът е само откъде да бъдат изсмукани тези средства и да се намери начин сумите да се точат възможно най-дълго...

Никой обаче няма да зададе логичния въпрос: Ако климатичните промени са причина за пожарите в Австралия, защо не гори нищо в Нова Зеландия, в Тасмания, Мадагаскар, в Мозамбик, в Кения или в ЮАР? Всъщност, въпроси не задава никой. Тиражира се карта от космоса на изцяло горяща Австралия, като авторите на картинката са забравили, че няма как пустинята да гори (авторът опроверга, че е фалшива). Тепърва ще се активизират „институтите”, които ще изчислят как е замърсена атмосферата на планетата и после ще сметнат какви пари са нужни за борбата с това явление.

Накратко: 1 000 000 000 австралийска фантасмагория осигури бизнес за милиарди - за който знае как да ги „усвои”.

(Със съкращения от „Гласове”)

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения