Любимите рецепти на Божидар Караджов

Според ясновидеца цените ще се укротят през май, но няма да спаднат

Още 8 години ще продължат сепаратистките действия в Украйна

Божидар Караджов е роден през 1982 г. във Варна и е баща на три деца. Завършил е две висши образования – магистратура по психология в Пловдивския университет и бакалавърска степен по икономика в Стопанската академия в Свищов.

Той не гадае по снимка или захарче, не работи с нумерология, нито е астролог. Не продава амулети – за сведение на тези, които се хващат на въдицата на измамници, представящи се от негово име. Достатъчни са му само трите имена, датата и годината на раждане на някого, за да види какво го очаква. Останалото зависи от самия човек – Караджов е уверен, че всеки е способен да промени съдбата си в позитивна посока с около 20%.

Божидар е единственият българин, включен в елитната класация на 10-те най-известни пророци в света през 2018 г. Той предсказва както природни катаклизми, така и важни политически събития. Първи „вижда“ пожара във влака София-Кардам, в който загиват 9 души. Предсказва избухването на вулкана Ейяфятлайокутл в Исландия през 2010 г. През 2015 г. говори в тв интервю за авиокатастрофата във френските Алпи. В началото на 2014 г. провижда военни конфликти в Украйна. Няколко пъти познава резултатите от изборите у нас.

Предсказанията му за тази година са, че войната в Украйна ще спре скоро, но сепаратистките действия ще продължат още 8 години. Путин ще бъде свален от народното недоволство. Световната икономическа криза тепърва ще се задълбочава. У нас цените на основните стоки и услуги през май ще се успокоят, но няма да спаднат. Наесен горивата и токът отново ще поскъпнат. И ни чакат предсрочни избори.

Солянка с гъби

Необходими продукти:
10 г сушени гъби (или 100 г пресни)
1 морков
1 глава лук
2 кисели краставички
2 с.л. зелен грах
2 картофа
2 ч.л. доматено пюре
10 маслини
1 ч.л. масло
лимон, зелени подправки, сол
1 с.л. сметана

Начин на приготвяне:
Накиснете сушените гъби за 3 часа в студена вода, сварете ги до омекване, нарежете и запържете в масло с доматеното пюре. Маринованите краставици се нарязват на кубчета, сваряват се в малко количество бульон. Сварете прецедения гъбен бульон, добавете гъбите и картофите на кубчета. След като е готов, добавете краставиците, запържения лук, настъргания морков, зеления грах, сол и гответе още 10 минути. Сервирайте с 1 с.л. сметана отгоре. 

Сьомга на скара върху легло от китайско зеле

Необходими продукти:
1 глава китайско зеле
2 с.л. зехтин
1 портокал
1 с.л. бял винен оцет
2 с.л. нарязан копър
4 филета от сьомга с кожа (150 г всяко)
сол

Начин на приготвяне:
Настържете зелето. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете зелето за 5 минути, като разбърквате от време на време. Посолете накрая. Изцедете портокаловия сок в купа, добавете оцета, останалия зехтин и нарязания копър. Добавете сместа в тигана със зелето и разбъркайте. Направете малки кръстосани разрези върху сьомгата, посолете я от двете страни и печете на скара или грил тиган за 3 минути от всяка страна. Разпределете зелето в чиниите, сложете отгоре печената сьомга и сервирайте.

Пилешки рулца в бекон

Необходими продукти:
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л сушена мащерка
1 ч.л чесън на прах
1 ч.л сушен розмарин
1 ч.л сушен лук
1/2 ч.л. сол
4 пилешки гърди
300 г моцарела
16 резена бекон

Начин на приготвяне:
Смелете всички подправки в кафемелачка на хомогенна маса. Срежете гърдите по дължина, без да разрязвате до края, и разгънете като книга. Нарежете моцарелата на филийки. Разстелете 4 застъпващи се резена бекон върху домакинско фолио и поръсете с една четвърт от сместа от подправки. Сложете 1 гърда върху бекона, отгоре разпределете филийките моцарела и навийте рулото с помощта на фолиото. Отстранете го и фиксирайте рулата с дървени шишчета. Направете още 3 рула по същия начин. Печете пилешките рулца за 4 минути от всяка страна на грил или грил тиган. Сервирайте горещи.

Шоколадов мус

Необходими продукти:
25 г млечен шоколад
50 г тъмен шоколад
2 белтъка
1 ч.л. захар
щипка кардамон

Начин на приготвяне:
Настържете 10 г млечен шоколад с остър нож: така ще получите шоколадов чипс. Остатъкът от шоколада се нарязва на ситно с нож. Разтопете черния шоколад в микровълнова фурна или на водна баня. Разбъркайте и оставете настрана да се охлади леко. Разбийте белтъците със захарта и кардамона до твърда смес. Изсипете черния шоколад в белтъците, разбъркайте внимателно до гладкост и добавете нарязания млечен шоколад. Разпределете муса в четири купички. Поръсете десерта с шоколадовия чипс и поставете в хладилник за поне половин час.

Хит на седмицата

Спаначена торта

Необходими продукти:
4 яйца, 2 ч.ч. захар, 1 ванилия, 200 г спанак, 1 ч.ч. зехтин, 2 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 400 г заквасена сметана, подсладена със захар на вкус

Начин на приготвяне:
Спанакът се пюрира със зехтинa в кухненски робот. Яйцата се разбиват добре със захарта и ванилията. Към сместа се прибавя спаначеното пюре и най-накрая брашното, смесено с бакпулвера. Печем на 200 градуса около 45 мин. След като изстине, разрязваме блата хоризонтално на две. От долната част изронваме около 1 ч.ч. трохички, с които ще покрием най-отгоре, имитирайки трети блат. Разстиламе сметаната между двата блата, отгоре и отстрани мажем също със сметана и ръсим предварително отделените трохички. Оставяме в хладилника за една нощ. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме