Проучване: Хората подсъзнателно изпитват омраза към други, които не желаят да имат деца

Жена даде 4400 лева на телефонни измамници за ваксина за дъщеря си

11 бойци са убити при израелските въздушни удари в Сирия

34-годишен хасковлия без книжка блъсна дете на пешеходна пътека

Рискът за рецесия в еврозоната и САЩ се увеличава Няколко признака за предстоящия глобален спад

Rolls-Royce с рекордни продажби Британската компания изпрати най-успешната си година

Проф. Гетов: Внедряването на системата за верификация на лекарства няма да доведе до фалит на аптеки у нас

Проф. Кантарджиев: Всяка година смъртните случаи у нас са над 10 000 след бактериални усложнения от грипа

Германия ограничава до 130 км/ч скоростта по магистралите си от 2023 г.

Облачно време днес

Шофьор на автобус издъхна зад волана, блъскайки се в две коли в Бургас

Цветанов: Не смятам да имаме по-малко от 6 евродепутати и съм убеден, че могат да бъдат и 7

Как са измислени ирландските танци?

Мария Габриел: Една от силните страни на ГЕРБ е, че говори за България с един глас в трите европейски институции

Изненада: Треньорска рокада в „Левски“

Любо Ганев спечели своя шести златен медал от Международния панаир в Пловдив

Волейболната легенда Любомир Ганев спечели своя шести златен медал от Международния технически панаир в Пловдив, където неговата фирма „Ремикс България” участва от 15 години насам. „Това е единственото изложение в България, където задължително трябва да се участва”, коментира високият 210 см бизнесмен. Този път Любо Ганев спечели най-престижното индустриално пазарно отличие у нас за иновацията „Многоелементов газконтейнер за транспортиране на компресиран природен газ тип ЕКС 41013”.

36 експоната на „Есен 2017” станаха носители на златните медали, раздадени на тържествена церемония във Виенския павилион на Международния панаир в Пловдив в сряда късно вечерта. Девет приза грабнаха български изделия. Шампион е пловдивската компания „Орак инженеринг“ с три медала. „Моят син ме вдъхнови да създадем софтуерното решение „Здравословно училище“, което вече се използва в 850 учебни заведения. То представлява карта с електронни пари, които може да се харчат само за полезни храни”, обясни управителят на „Орак инженеринг“ Красимир Стоянов, който получи грамотата и златния си медал, придружен от малкия си вдъхновител.

14 награди отидоха при научни институти и университети от Русия, които презентираха върхови технологии. ”Скоро ще организираме представяне на български фирми в Москва, за да се покажат наши продукти, които не отстъпват на световните постижения”, заяви почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, който поздрави участниците в „Есен 2017” за тяхното новаторство и стремеж да развиват модерен бизнес. „Международен панаир Пловдив винаги е бил катализатор на иновации”, коментира Петър Горновски, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, който оглавяваше комисията на конкурса. Претендентите за най-авторитетното българско пазарно отличие бяха оценявани по стандартите на ЕС за иновативност и качество. Най-много впечатляващи новости имаше в две категории – „Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации” и „Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост”, където бяха присъдени по 10 златни медала. Според експерти успехът се дължи на факта, че в тези браншове най-много се използват хай тек разработки. Една от сензациите на деловия форум стана мобилната технологична лаборатория за дигитален мониторинг на електромотори, разработена от „Елпром Троян”. „Много сме горди с панаирното злато”, подчерта представител на фирмата от Троян, която спечели и Голямата награда за експозиционен дизайн „Кристален тетраедър“ заради оригиналната и авангардна визия на щанда си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.