Любо Ганев ще помирява Пранди с играчите

Легендата Любо Ганев ще влезе в ролята на помирител след раздорите в мъжкия национален отбор по волейбол. Гигантът, който е член на Управителния съвет на федерацията, ще има тежката задача да убеди селекционера Силвано Пранди да остане на поста и да върне в тима играчите, които остави извън състава за олимпийската квалификация и европейското първенство.

„Познавам го като треньор и смятам, че той ще предпочете най-подготвените състезатели– заяви Ганев, който е близък с наставника още от престой си като играч в Италия през 90-е години. - Идеята е да имаме на разположение всички волейболисти, е не както сега – един току-що излекувал травма, друг се контузил... На европейското не бяхме на нужното физическо ниво, а играта на основните състезатели е твърде зависима от това. Сега трябва да забравим случилото се бързо, защото ни предстои олимпийска квалификация.“

Ганев заминава за Доха, където ще е гост на световното по лека атлетика в качеството си на вицепрезидент на БОК. Там ще говори с играещия в Катар Валентин Братоев, който бе оставен извън тима заедно с брат си Георги, Николай Николов и Владислав Иванов. Обсъждано е и връщането на други играчи, неповикани в националния тази година.

Данчо Лазаров:

Ако Силвано не се съгласи, ще се разделим

Българската федерация по волейбол настоява Силвано Пранди да върне в националния отбор отлъчените играчи, като в противен случай италианският специалист почти сигурно ще се раздели с поста.

„Представянето на европейското първенство беше от най-лошите, но ние искаме България да се представи с един добре подготвен и силно мотивиран отбор на олимпийската квалификация, така че да направим всичко възможно да я спечелим – заяви президентът Данчо Лазаров. - В този отбор трябва да са всички волейболисти, дори тези, които Силвано Пранди освободи. Ще проведем разговори с него, доколко той е готов да работи с тях, ако те се съгласят да се върнат. България беше на една крачка от спечелването на олимпийската квалификация във Варна, така че има сили да успее. Ако Пранди не се съгласи, вероятно ще последва раздяла с него.“

Коментари

Задължително поле