Любо Пенев: У дома съм си

Новият наставник на ЦСКА-София Любослав Пенев говори пред клубната телевизия относно завръщането си на “Армията”. Легендата на червените разкри, че се е съгласил да се върне след напускането си преди две години, защото “вижда промяна в много положителна посока”. Също така Пенев допълни, че е много успешен треньор и представянето на Царско село през последната година го е доказало.
“Отново съм си вкъщи. Мисля, че това е много ясно и много красноречиво. Какво се промени през тези две години, след като напуснах клуба? Това, което аз виждам, е, че промяната е в много положителна посока и аз съм доволен.
Новият старши треньор на ЦСКА Любослав Пенев даде първото си интервю за клубния сайт, след като се завърна начело на тима. През 2019 година той напусна „Армията“ със скандал. Той обаче бе категоричен, че е заварил много положителна промяна в клуба и е доволен. Пенев обяви щаба си и заяви, че целите на ЦСКА са винаги да бъде първи.

 
720p geselecteerd als afspeelkwaliteit
„Отново съм си вкъщи. Това е много ясно и красноречиво. От това, което виждам, за последните две години са се променили нещата в много положителна посока и аз съм доволен“, започна новият наставник на "армейците", който замени Бруно Акрапович.
„Старши треньор съм аз, помощници имам испанец Пабло Караско, треньор на вратарите, те са двама - Йордан Йорданов и Иво, Кирил Динчев. Това е щабът, който е формиран за момента".
„Има няколко човека, с които работихме преди две години. Те са все още тук. С много добри впечатления съм след третата ни тренировка за днес. Виждам добри футболисти с качества. По-точно оценка не мога да дам. Предстои ни работа, аз ще преценя реалните качества на всеки един футболист. Здрави са всички, няма нещо сериозно. Има хора, които се връщат от контузии. Ще им трябва малко повече в този физически аспект, за да могат да наваксат. Като цяло работя с цялата група“, сподели Пенев.
„Не е важно само треньорът да преподава философията си. Важно е и футболисти да разбират какво се преподава, какви са показанията. Изобщо това, което търси треньора в тренировките и в мача. Това е като медала – винаги две страни. Футболистите и треньора, треньора и футболистите. Трябва работа и на двете страни“.
„Моята задача е да подготвям тези футболисти. Те са професионалисти и идват на тренировка, за да работят и да се трудят, но те са артисти. Когато дойде официалният мач, сме готови. Те са хората, които дават облика и резултата от това, което се тренира“.
„Отборите, които ръководя, играят много успешно срещу всички отбори, а не само срещу Лудогорец. Мисля, че се доказа през последната година с Царско село. Нещата се получиха много, много добре“.
„Предстоят ни два важни полуфинала. Аз съм от два дена тук, но ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин. Винаги го казвам. Аз съм от ЦСКА и съм възпитаван по този начин. Задачите пред нас са винаги и само да бъдем първи. Казах на футболистите, че целите са шампиони, купа, Европа. Мисля, че съм достатъчно ясен“.
„Не се предвижда контрола. Днес имаме една двустранна игра. Искам да ги видя момчетата и имаме достатъчно хора, така че не е нужно да търсим противник“.
„Пред ЦСКА стоят само високи цели. Всеки, който работи тук, трябва да е наясно, включително футболистите и треньорите. Винаги преследваме една и съща цел – да сме първи. Покрай този COVID има много проблеми. Важно е да сме здрави и да има по-малко контузени. Футболът без феновете е различна игра, имайки предвид какви са нашите фенове. Много се надявам това нещо скоро да приключи и отново да сме заедно на стадиона“, каза още той.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ