Люлка на шампиони

Последният световен шампион по самбо Борис Борисов ръководи академия „Спортна академия ЦСКА“

Столичният клуб набира таланти от 5 до 15-годишна възраст, за да ги прави звезди

Гордеят се европейски купи и медали от международни турнири

Борисов: Който е спортист на ЦСКА, не може да е посредствен

ЦСКА се гордее като най-успешния спортен клуб на България. Феновете с гордост го наричат „Люлка на шампиони“. В началото на демокрацията много спортове бяха почти заличени, а спомените за успехите прашасваха.

Но ЦСКА се вдига. Пример е клуб "Спортна академия ЦСКА" по джудо и самбо. „Червените“ състезатели донесоха 20 медала от държавни първенства, като последните бяха завоювани в Перник. Там се състоя държавни лични шампионати за младежи и девойки по джудо. Представителите на академията завоюваха две шампионски титли, два бронзови медала и окупираха три пети места.

"Гордеем се с изключително много с медалите, които имаме от европейски купи, балкански първенства и международни турнири“, хвали се с основание Борис Борисов, шефът на "Спортна академия ЦСКА" по джудо и самбо. Той е и последният български самбист, станал световен шампион през 2014 година в Токио.

В момента клубът набира таланти на възраст от 5 до 15 години. Те ще работят с трима квалифицирани треньори. Целта е децата да се научат на дисциплина, самоусъвършенстване и любов към спорта.

Благодарение на усилията на Борисов ЦСКА разполага с една от най-модерните бази в столицата. Намира се и на много удобно място – в непосредствена близост до „Арена Армеец“.

"Ние държим освен състезателите ни да бъдат добри спортисти, но и ученици за пример – добави Борисов. - Затова освен паричната стипендия за постижения в областта на спорта клубът започва да дава на своите състезатели и такава за отличен успех в училище."

Борисов се надява да върне големите традиции на ЦСКА в джудото и самбото. През 2014-а става световен шампион с мотото: „Който е спортист на ЦСКА, не може да е посредствен!“ През последните 10 години „червените“ самбисти са завоювали над 60 медала от европейски и световни първенства.

През 1972 година Васил Пенчев от ЦСКА първи стигал до битка за титлата на световно първенство. А през 2004-а Георги Георгиев спечели бронзов медал на олимпиадата в Атина.

 

За контакт с г-н Борис Борисов тел. 0887 422 633

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт