Люта конкуренция между отличници за вход в Медицинския университет във Варна

Само отличници имат шанс да влязат тази година в Медицинския университет във Варна, показаха резултатите от приемните изпити. Трима кандидати с максимален бал вече са се записали в първи курс, съобщиха от учебното заведение.

На изпита по биология има 18 пълни шестици и още 198 оценки над 5,50, а по химия без пропуск са се представили 17 кандидати, а отличните оценки от 5,50 нагоре са 165. "За поредна година конкуренцията за специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация" е огромна. 7 кандидати се борят за едно място, а повече от 80% от приетите на първо класиране вече се записаха. Високото качество на входа е гаранция и за високо качество на изхода на университета", обясни прох. д-р Албена Керековска, зам.-ректор по учебната дейност.

Според нея освен традиционно високият интерес към специалностите от Медицински колеж "Рехабилитатор" и "Помощник фармацевт", тази година изключително голяма е конкуренцията и за "Медицински оптик" и "Логопедия". МУ-Варна е единственият университет в България, в който изпитните комбинации се генерират на живо чрез специализиран софтуер пред кандидат-студенти и родители преди началото на изпита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България